Suomen seiväshypyn kärki hioo hyppyjänsä Kalevan kisoihin Akaassa tänä iltana

Miesten seiväshypyn kärkihyppääjät ovat ilmoittautuneet tänä iltana Toijalan Keskusurheilukentällä pidettäviin Kesän Kansallisiin. Kaikkiaan kisoihin on ilmoittautunut ennakkoon peräti 14 hyppääjää, joista kuusi on Suomen tämän kesän tilastoissa kymmenen parhaan joukossa.

Ilmoittautuneista tämän kesän kärkipaikkaa pitää hallussaan Someron Esan Eemeli Salomäki tuloksella 545, ja Jouni Marjaniemi Vehmaan Kiistosta on toisena tuloksella 535. Neljättä sijaa pitää hallussaan tällä hetkellä Tampereen Pyrinnön Jere Bergius tuloksella 530.

Hyppääjät viimeistelevät hyppykuntoaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Porissa pidettäviin Kalevan Kisoihin.

– Nyt jännitämme enää säätilaa. Sateisessa säässä hyppääjät eivät välttämättä halua ottaa riskejä sateen liukastamalla radalla Kalevan Kisoja ja muita kilpailuja ajatellen, mutta sääennusteiden mukaan iltapäivän epävakaisen sään pitäisi poutaantua illaksi. Silloin voimme odottaa, että hyppääjät ovat koko joukolla aloittamassa kisaa klo 17.30, Tuulikki Moisio Toijalan Vauhdista kertoo.

Moision mielestä on hienoa, että jo useana vuonna monet kärkihyppääjistä ovat halunneet tulla Akaaseen kilpailemaan. Tällä kertaa heillä oli  vaihtoehtona viime keskiviikkona pidetty Turun Tilastopajacup, mutta suurin osa hyppääjistä halusi osallistua Kesän Kansallisiin.

– Yleisurheilun ystävien kannattaakin tulla seuraamaan Kansallisia. Seiväshyppääjät saapuvat paikalle valmistautumaan jo huomattavasti ennen kisoja, Moisio toteaa.

Toinen mukavasti osallistujia kerännyt laji on naisten kiekonheitto, johon on ilmoittautunut 7 kilpailijaa.

– Naiset pääsevät heittämään todella tuoreella suorituspaikalla. Urheilukentän remontti on valmistunut kuluvalla viikolla ja kiekonheittopaikka vasta kilpailupäivänä. Onkin mielenkiintoista kuulla urheilijoiden kommentteja suorituspaikoista heti tuoreeltaan, Moisio sanoo.

Seiväskisaan ovat ilmoittautuneet (suluissa oma ennätys/kauden paras tulos):

Jere Bergius, Tampereen Pyrintö   572/530
Juuso Erkkilä, Kyrön Voima   500/490
Joosua Hakala, Forssan Salama   470/435
Jussi Kaavi, Helsingin Kisa-Veikot   510/485
Perttu Korhonen, Lahden Ahkera   540/525
Urho Kujanpää, Tampereen Pyrintö   508/508
Jouni Marjaniemi, Vehmaan Kiisto   535/535
Joonas Mikkanen, Lahden Ahkera   500/490
Petri Laitinen, Kangasniemen Kalske   (ei tilastotulosta)
Olli Rannikko, Nokian Urheilijat   538/505
Aleksi Saarelainen, Espoon Tapiot    520/520
Eemeli Salomäki, Someron Esa   560/545
Johannes Simola, Turun Urheiluliitto   515/500
Heikki Välimäki, Noormarkun Nopsa   465/456

Kaikki Kesän Kansallisiin ilmoittautuneet kilpailijat löytyvät valtakunnallisesta Kilpailukalenterista.

Miesten seiväshyppy alkaa klo 17:30, muut lajit klo 18 alkaen. Kisoihin on vapaa pääsy.

Lisätietoja kilpailuista Toijalan Vauhdin sivuilla http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/yleisurheilu/