Uimakoulut pyörivät täydellä vauhdilla

Uimakoulun jatkoryhmä opetteli keskiviikkona Heidi Weckmanin johodolla muun muassa selkäliukua.

Uimakoulun jatkoryhmä opetteli keskiviikkona Heidi Weckmanin johodolla muun muassa selkäliukua.

Akaan kaupungin uimakoulut alkoivat Toijalan Sataman uimarannalla 6. heinäkuuta. Toijalassa pyörii perjantaihin saakka arkisin viisi ryhmää, ja ensi viikolla uimakoulut jatkuvat aamupäivisin Viialan Luttusissa ja iltapäivällä Kylmäkosken Tipurilla.

Toijalan Satamassa veden lämpö on pysytellyt 19 asteen tienoilla, ja uimaopettaja Heidi Weckmanin mukaan lapsilla oli kovasti intoa uintiin ja harjoituksiin. Välillä lämmiteltiin saunassa. Suurimmassa ryhmässä oli 17 lasta, ja esimerkiksi iltapäivän päättäneessä jatkoryhmässä yhdeksän lasta.

Jenni ja Santtu uivat myös talvisin

Jatkoryhmään pääsivät lapset, jotka osaavat uida vähintään 20 metriä. Toijalassa asuvat Jenni Voutilainen ja Santtu Järvinen ovat varsinaisia uimakoulukonkareita. Viime kesänä kumpikin oli yhteensä neljä viikkoa Akaan kaupungin uimakouluissa sen eri uimarannoilla.

Jenni Voutilainen ja Santtu Järvinen oppivat kumpikin uimaan kuusivuotiaana. He olivat jo viime kesänä Akaan kaupungin uimakouluissa peräti neljä viikkoa.

Jenni Voutilainen ja Santtu Järvinen oppivat kumpikin uimaan kuusivuotiaana. He olivat jo viime kesänä Akaan kaupungin uimakouluissa peräti neljä viikkoa.

7-vuotias Santtu oppi uimaan viime kesän koulussa ja on jatkanut harrastusta Valkeakosken uimahallissa kerran viikossa koko talven. Jenni on Santtua vuoden vanhempi ja oppi myös uimaan kuusivuotiaana. Hänkin on käynyt uimahalleissa sekä uimassa että hyppimässä.

– Hämeenlinnassa olen hypännyt metristä ja kolmesta metristä ja kerran myös viidestä metristä. Sekin meni ihan hyvin, Jenni kertoo.

Tämän kesän uimakoulussa toisensa muutenkin hyvin tunteva kaksikko oppi uimaan rintaa, mäyrää ja kroolia. Kumpikin halusi edelleen oppia eri uimatekniikoita, ja Jennin mielestä hyppytaidotkin kehittyvät Satamassa, vaikkei laituria korkeampaa tornia olekaan tarjolla.

– Kun kasvaa, oppii enemmän kaikkea. Kun aikuiset eivät enää kasva, alkaa taito karata käsistä, Jenni kiteytti eri ikäluokkien kehittymismahdollisuudet ja toisaalta uimataidon ylläpitämisen tärkeyden.

Toisena uimaopettajana Akaan uimakouluissa toimiva Jaakko Jässkeläinen lähetti lapset rintauinnilla kohti laituria Toijalan Satamassa.

Toisena uimaopettajana Akaan uimakouluissa toimiva Jaakko Jääskeläinen lähetti lapset rintauinnilla kohti laituria Toijalan Satamassa.

Santtu Järvinen ja Jenni Voutilainen haluavat oppia lisää uimatekniikoita ja hyppyjä.

Santtu Järvinen ja Jenni Voutilainen haluavat oppia lisää uimatekniikoita ja hyppyjä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?