Viialan Valtin Pinja Lehtiselle ja Tapio Suojaselle pronssia

Tapio Suojasen juoksussa on päättäväisyyttä. Urjalassa Suojanen teki 60 metrin lisäksi ennätyksensä myös kuulassa ja pituushypyssä.
Tapio Suojasen juoksussa on päättäväisyyttä. Urjalassa Suojanen teki 60 metrin lisäksi ennätyksensä myös
kuulassa ja pituushypyssä.

Viialan Valtin Pinja Lehtinen ja Tapio Suojanen vastasivat seuransa parhaista sijoituksista, kun Hämeen piirin yleisurheilun ottelumestaruuksia ratkottiin Urjalassa ja Ylöjärvellä 30.6.-1.7. Pinja sai pronssia 14-vuotiaiden tyttöjen 5-ottelussa ja Tapio 10-vuotiaiden poikien 3-ottelussa.

Ennen viimeistä lajia, 800 metriä, Pinja Lehtinen oli 5-ottelun kakkosena 25 pistettä edellä Toijalan Vauhdin Laura Anttosta. Pinja juoksi ennätyksensä (2.47,89), mutta vahvalla juoksullaan Laura repäisi Pinjaan eroa sen verran, että hopeamitali meni Toijalaan. Laura Anttosen loppupisteet olivat 1968 ja Lehtisen 1930. Ottelun voitti Tampereen Pyrinnön Pinja Heinonen pisteillä 2116.

Samassa sarjassa Valtin Kiira Vilenius sijoittui neljänneksi  1730 pisteellä. Matilda Koponen oli 11. jääden kymmenennestä sijasta vain pisteen.

Kymmenvuotiaiden poikien 60 metrin toiseksi viimeisessä erässä Tapio Suojanen nipisti sadasosan ennätyksestään ja viiletti matkan 1,5 metrin vastatuulessa aikaan 9,53.

Pituushypyssä Suojasen virallinen ennätys kirjataan nyt 379. Kuulassa tuli niin ikään ennätys 6,47 ja lopputulokseksi 3-ottelusta pisteitä 797. Ottelun voitti Tampereen Pyrinnön Antti Sainio 887 pisteellä ja hopeaa sai saman seuran Konsta Tynkkynen, joka tulos oli 817 pistettä.

Valtin Mikael Viitanen ja Joona Lehtinen tekivät myös hyvän ottelun kymppivuotiaissa.  Pojat parantelivat lajeissa ennätyksiään, tai pääsivät niitä hyvin lähelle. Mikael pääsi tulossarjallaan kymmenen parhaan joukkoon sijoittuen yhdeksänneksi.

12-13 vuotiaat ottelivat Ylöjärvellä. Neea Lehtinen T12-sarjassa ja Kerttu Niinimäki T13-sarjassa parantelivat ennätyksiään 4-ottelussa lajissa kuin lajissa, jotka olivat 60 metrin aitajuoksu, pituus, kuula, ja 800 metrin juoksu. Neea oli lopputuloksissa 10. jääden yhdeksännestä sijasta vain pisteen. Tuo pisteen ero tuli 800 metrin loppusuoralla, kun Kangasalan Heini Mäenpää rynnisti hitusen edelle.

Kerttu Niinimäki oli omassa sarjassaan myös kymmenes. Juho Veikkolainen otteli P13-sarjassa 12:nneksi.  Pojilla 4-ottelun lajeina olivat 60 metrin aidat, korkeus, kuula ja 800 metrin juoksu.

Valttilaisia osallistui pm-otteluihin kaikkiaan 13. Edellä mainittujen lisäksi kilpailivat myös Tuulia Laukkanen, Luca Hautamäki, Neea Suhonen ja Noora Suojanen.