Viialan Keskustan koululla vietettiin harjakaisia

Valtuuston puheenjohtaja Saili Kallioinen ihaili malliluokkaa Viialan Keskustan koulun harjakaisissa.

Valtuuston puheenjohtaja Saila Kallioinen ihaili malliluokkaa Viialan Keskustan koulun harjakaisissa.

Viialan Keskustan koululla vietettiin torstaina peruskorjauksen harjakaisia puheiden, Harri Salmisen esittämän musiikin, hernekeittolounaan ja kakkukahvien merkeissä.

Vuonna 1952 valmistuneen homeongelmien takia korjattavan koulun remontointi on sujunut alun yllätysten jälkeen hyvin. Akaan valtuuston puheenjohtajan Saila Kallioisen mukaan purkuvaiheessa törmättiin nopeasti tavanomaisiin lisäkustannuksiin.

– Esimerkiksi välipohjien kunto ja välipohjakoteloiden täytteen laatu tulivat sekä kaupungille, että suunnittelijoille yllätyksenä. Osa välipohjan ylälaatoista oli siinä kunnossa, että ne päätettiin purkaa ylimääräisenä työnä. Tästä syystä purku-urakat osassa kiinteistöä venyivät, Kallioinen kertoo.

Peruskorjaus valmistuu marras-joulukuun 2015 aikana, jolloin käyttäjä pääsee kalustamaan tiloja. Oppilaat pääsevät uusiin opetustiloihin kevätlukukauden 2016 alussa. Uudet koulutilat käsittävät 30 ryhmäopetustilaa, musiikkiluokan, liikuntahallit sekä tekstiilityön ja teknisen työn opetustilat.  Palloiluhalli on saanut yhtenäisen ilmeen muun koulurakennuksen kanssa.

Peruskorjaukseen on sisältynyt myös toiminnallisia muutoksia, joista suurin on koulun keittiön siirtyminen toisesta kerroksesta maan tasalle.

– Tämä tulee sujuvoittamaan keittiölle suuntautuvia tavarakuljetuksia ja parantamaan koko alueen logistiikkaa ja käyttäjien turvallisuutta, Kallioinen sanoo.

Kallioisen mukaan hankkeen suunnitteluvaiheessa oli epäilyksiä remontin onnistumisesta, mutta hankkeen toteutustapa on vahvistanut uskoa siihen, että lopputulemana ovat terveet, turvalliset ja nykyaikaiset opetustilat.

– Tällaisia tiloja tarvitaankin, sillä olemassa olevat oppilasennusteet näyttävät, että Keskustan koululla aloittava ikäluokka nousee tulevaisuudessa noin 90 oppilaaseen. Siksi remontissa on varauduttu siihen, että koulu olisi nelisarjainen, Kallioinen toteaa.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?