Työttömyys on Akaassa hienoisessa laskussa

Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaiseman Pirkanmaan toukokuisen työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys on Akaassa hienoisessa laskussa.

Huhtikuun lopussa Akaassa oli yhteensä 1111 työtöntä, kun toukokuun lopussa heitä oli 1084. Akaan työttömyysaste laski 13,8 prosentista 13,4 prosenttiin. Myös pitkäaikaistyöttömyys laski , sillä yli vuoden työttöminä olleita oli huhtikuussa 327 ja toukokuussa  320.

Työttömyys laski myös kaikissa tarkastelluissa ikäryhmissä, eli alle 20-vuotiaissa, alle 25-vuotiaissa sekä yli 50-vuotiaissa.  Avoimia työpaikkoja Akaassa oli toukokuun lopussa 14 enemmän kuin huhtikuun lopussa.

Etelä-Pirkanmaan seutukunnassa työttömyysaste oli toukokuun lopussa 12,7 prosenttia, jossa oli laskua huhtikuun lopun tilanteeseen verrattuna 0,8 prosenttia. Urjalassa työttömyysaste laski prosentilla ja Valkeakoskella 1,1 prosentilla. Pirkanmaalla työttömyysprosentti oli toukokuussa 14,1 ja koko maassa 12,5.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?