Onko piippu osa Viialan vaneritehtaan voimalaitosta vai ei?

Viialan vaneritehtaan voimalaitoksen piippua ei ehkkä puretakaan.

Viialan vaneritehtaan voimalaitoksen piippua ei ehkä puretakaan.

On mahdollista, että Viialan vaneritehtaan voimalaitoksen piippua ei pureta ainakaan toistaiseksi.

Akaan kaupunkisuunnittelulautakunta kokoontuu perjantaina eilen koolle kutsuttuun hätäkokoukseen, jossa käsitellään kaupungille 18. toukokuuta saapunutta Umacon Oy:n purku- ja työturvallisuussuunnitelmaa. Umacon Oy on UPM Kymmene Oyj:n urakoitsija, joka hoitaa Viialan entisen vaneritehtaan voimalaitoksen purkutyöt.

Umacon Oy:n suunnitelman mukaan purkukohteena on voimalaitoksen lisäksi myös sen piippu.

– Minulla ja UPM:n kiinteistöpäällikkö Veli Tuomisella on täysin vastakkaiset näkemykset siitä, onko voimalaitoksen piippu osa voimalaitosta vai ei. Minun mielestäni se ei sitä ole, joten piipulle täytyy olla erillinen purkulupa, jota UPM ei ole hakenut, Akaan kaupungin kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen toteaa.

Sarkkinen ehdottaakin perjantain kokouksessa, että kaupunkisuunnittelulautakunta hylkää purku- ja työturvallisuussuunnitelman savupiipun osalta sillä perusteella, että sille ei ole haettu purkulupaa.

– Onko tämä Veli Tuomisen taholta jonkinlaista taktiikkaa, vai eikö siellä olla tarpeeksi perehdytty papereihin, Sarkkinen ihmettelee.

Sarkkisen mukaan UPM:n täytyy hyväksyttää purku- ja työturvallisuussuunnitelma rakennusvalvontaviranomaisella.

– Meillä on suunnitelman käsittely viivästynyt, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että piipun purkutyöt voi noin vain aloittaa. Ymmärrän UPM:n kannan siitä, että heillä kalliit koneet seisovat nyt toimettomina, mutta faktat ovat faktoja, ja näiden faktojen perusteella ei voi antaa piipun purkamiselle lupaa, Sarkkinen sanoo.

Yksi kommentti

  1. Timo Vepsäläinen

    Kuuluukohan kiinteistöni savupiippu omakotitalooni? Jätevesipuhdistamo, pumppaamot ovat verkoston osia jne. Jos olisin UPM:n pamppu, lahjoittaisin ko. maapalan kaupungille, jolloin vastuutkin siirtyisivät kaupungille. Jokaisen uuden kaavaehdotuksen vaiheessa haastaisin kunnan oikeuteen kaavamonopolin väärinkäytöstä ja hakisin miljoonakorvaukset menetetystä rakennusoikeudesta. Ilemeisesti Viialan taajamaan ei kertakaikkiaan, eikä koskaan haluta asuinaluetta vähän varakkaimmille. Raha on hyvä sydänlääke menetetyistä muistoistakin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?