Kylmäkosken frisbeegolfrataa parannetaan loppukesästä

Kylmäkosken Veikkojen frisbeegolfjaoston puheenjohtaja Harri Pourun mukaan seuralla on juniorijäseniä reilu kymmenkunta henkeä.

Kylmäkosken Veikkojen frisbeegolfjaoston puheenjohtaja Harri Pourun mukaan seuralla on juniorijäseniä reilu kymmenkunta henkeä.

Kylmäkoski DiscGolfParkin alueella on kevään ja alkukesän aikana jo harvennettu jonkin verran metsää, mutta suurin osa väylien kunnostuksista ajoittuu loppukesään ja syksyyn. Silloin luvassa on isompiakin kunnostus- ja muutostöitä.

– Seurakunnan metsää hoidetaan aika paljon tänä vuonna, niin siinä samassa saadaan väyliäkin kohennettua, Kylmäkosken Veikkojen frisbeegolfjaoston puheenjohtaja Harri Pouru kuvailee.

Pieni metsä A-radan alueella on jo harvennettu, mutta isompi metsä väylien 14 ja 18 välillä harvennetaan vasta myöhemmin.

– Tarvitsemme ratasuunnittelijan paikalle, jotta väylillä saadaan pysymään sopiva vaikeustaso. Väylät muuttuvat pakostakin vähän, kun puut vähenevät, Pouru toteaa.

Myös muutama tiimatto uusitaan.

– Olemme investoineet yhteensä noin 3000 euroa. Kohtalainen kasvojenkohotus on luvassa. Teemme tämän käyttäjille mielekkäämmäksi.

Tänä vuonna ratojen ylläpito ei ole kaatunut pelkästään frisbeejaosto Woodpeckers DiscGolfin kontolle. Akaan kaupungin kuntouttava työtoimi hoitaa A-radan puolta ja frisbeejaosto B-radan puolta.

– Siitä on suuri apu, Pouru kiittelee.

HunajaOpen jälleen kesän päätapahtuma

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty HunajaOpen on jälleen kesän päätapahtuma. Tavoitteena on 150 kilpailijaa.

– Toivottavasti mukana olisi kansainvälisiä heittäjiäkin, sillä viikkoa myöhemmin on European Open Nokialla. Olisi hienoa, jos tänne tulisi heittäjiä harjoittelemaan sitä varten, Pouru intoilee.

HunajaOpen on suunnattu pääasiassa ammattikilpailijoille, joita houkuttelevat etenkin Suomen mittakaavassa rahakkaat palkinnot. Menestyjät voivat netota nelinumeroisen summan kaksipäiväisestä kilpailusta.

Puita on jo harvennettu A-radan alueella sijaitsevassa pienemmässä metsässä.

Puita on jo harvennettu A-radan alueella sijaitsevassa pienemmässä metsässä.

– Näin isoja kisoja on kuitenkin vähän, jos ei SM-kisoja oteta lukuun. Etenkin pro-pelaajille tällaisia paremman palkinnon kisoja on Suomessa erittäin vähän.

Viime viikolla Kylmäkoskella ja Urjalassa kisailtiin Double or Nothing, joka oli suunnattu pääasiassa amatööreille. Nuorten sarjan voitti akaalainen Luukas Rokkanen, joka edustaa Tampereen Frisbeeseuraa.

– Todella lupaava nuori heittäjä. Olen huomannut omissakin junioreissa, että kehitystä on tapahtunut huimasti. Ihan hienoa on ollut nähdä, että olemme tehneet oikeita siirtoja. Juniorien määrä kasvaa myös jäsenissä.

Viikkokisoissa kymmeniä kävijöitä

Uusia nuoria heittäjiä Kylmäkoskelle houkutellaan muun muassa viikkokisoilla.

– Aina löytyy porukasta joku, joka osaa auttaa lajissa eteenpäin. Varmasti saa myös tekniikka- ja kiekkovinkkiä samalla kokeneemmilta pelaajilta, Pouru toteaa.

Viikkokilpailuissa aloittelevillakin heittäjillä on mahdollisuudet palkinnoille jo kolmen viikon jälkeen tasoitusjärjestelmän ansioista.

– Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus päästä palkintoihin käsiksi. Tasoitussarjassa eniten tulostaan parantanut voittaa palkinnon eli 20 euron lahjakortin kiekkoliikkeeseen.

Viikkokisoissa on ollut alkukesästä 20–30 kilpailijaa ja määrän odotetaan kasvavan, kun lomakausi alkaa. Kolme kertaa kuukaudessa kilpailut pidetään Kylmäkoskella, kerran Urjalassa.

 

Luukas Rokkasen sai frisbeegolfin pariin heittelemään pakottanut kaveri pari vuotta sitten.

Luukas Rokkasen sai frisbeegolfin pariin heittelemään pakottanut kaveri pari vuotta sitten.

Luukas Rokkanen toivoo frisbeesgolfista ammattia

Double or Nothing -kilpailun nuorten sarjan voittaneella Luukas Rokkasella on selvät tavoitteet frisbeegolfin suhteen.

– Olisihan se hienoa tehdä ammatikseen jotain frisbeegolfiin liittyvää. Niin paljon teen lajin eteen töitä kuin pystyn, 16-vuotias akaalainen toteaa.

Tampereen Frisbeeseuraa edustava Rokkanen myös tekee tavoitteensa eteen töitä.

– Joka päivä käyn heittelemässä enemmän tai vähemmän, viikossa siis monta kertaa. Sen lisäksi seuran puolesta olen ollut muutamassa opetustilaisuudessa neuvomassa esimerkiksi heittotekniikkaa, Rokkanen kuvailee.

Toijalassa asuvan Rokkasen sai Tampereen Frisbeeseuraan halu kehittyä.

– Siellä on paljon tuttuja ja kovia heittäjiä. Kun heittää itseään parempien kanssa, sitä kehittyy.

Viikkokisoissa Tampereella ja Kylmäkoskella menestystä on Rokkaselle tullut ennenkin, mutta Double or Nothing -kilpailusta irtosi ensimmäinen isompi voitto.

– Ihan hyviä tuloksia on tullut ennenkin, mutta kilpailuissa on vain taso ollut niin kova, ettei ole riittänyt voittoon. Mutta omasta mielestä ihan hyvin olen pärjännyt silti, Rokkanen pohtii.

Double or Nothing -kilpailua käytiin kahtena peräkkäisenä torstaina, ja lopussa molempien heittopäivien tulokset laskettiin yhteen. Urjalan Lammiharjun radalla ja Kylmäkoskella heitetyn kilpailun voitto ei lopulta tullut suurena yllätyksenä Rokkaselle.

– Onhan ne kaksi lähintä kunnon rataa. Osasin odottaakin, että siellä pärjään, koska radat ovat tutut. Ensimmäisen kierroksen tulos miellytti. Toinenkin alkoi hyvin, mutta tulos oli lopulta aika paljon alle oman tason. Ensimmäinen kierros oli kuitenkin niin hyvä, että riitti voittoon.

Lopulta Rokkanen heitti kilpailuissa tulokseen yhdeksän alle parin ja peittosi toiseksi sijoittuneen Mikael Hakalan ja kolmanneksi heittäneen Joonas Aallon. Syyskuussa Rokkanen ottaa suunnaksi Jyväskylän ja junioriluokkien SM-kilpailut.

– Tavoitteet ovat mahdollisimman korkealla tietenkin. Tiedän, että hyvänä päivänä ja kun oma peli kulkee, on mahdollista odottaa hyviäkin sijoituksia.

Harri Pourun mukaan palkintosummat HunajaOpenissa koostuvat Akaan kaupungin avustuksesta, osallistumismaksuista sekä seuran omista varoista.

Harri Pourun mukaan palkintosummat HunajaOpenissa koostuvat Akaan kaupungin avustuksesta, osallistumismaksuista sekä seuran omista varoista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?