Toijalan yhteiskoulu osallistui Taisto-kampanjaan

Urheiluvälinekassin luovutustilaisuudessa olivat Akaan Seudun Osuuspankin sijoitus- ja asiakkuusneuvoja Hanna Tiilikainen (vas.), Julia Hakala, Akaan Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomo Smått, Aleksi Lahti, Oppilaskunnan puheenjohtaja Ville Karirinne ja varapuheenjohtaja Joni Uolamo.

Urheiluvälinekassin luovutustilaisuudessa olivat Akaan Seudun Osuuspankin sijoitus- ja asiakkuusneuvoja Hanna Tiilikainen (vas.), Julia Hakala, Akaan Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomo Smått, Aleksi Lahti, Oppilaskunnan puheenjohtaja Ville Karirinne ja varapuheenjohtaja Joni Uolamo.

Toijalan yhteiskoulu otti keväällä osaa yläkoululaisille suunnattuun Taisto-lihaskuntokampanjaan. Kampanjan toteuttamisesta vastasivat oppilaskunnan hallitus ja Taiston Toijalan yhteiskouluun tuonut liikunnan opettaja Merike Viita.

Kampanjaan osallistuneissa kouluissa järjestettiin treenijaksoja, joissa harjoiteltiin perusliikkeitä, kuten leuanvetoa, punnerruksia, vatsalihasliikkeitä, lankutusta ja hyppynaruilla hyppimistä. Treenijakson päätteeksi järjestettiin Taisto-esterata, jossa treenijaksolla treenatut lihakset pääsivät tositoimiin.

Toijalan yhteiskoulussa rata järjestettiin viikon kestäneen treenijakson jälkeen liikuntasaliin, jossa esteinä olivat muun muassa rengasjuoksu, apinakävely, säkin kanto ja köyttä pitkin kiipeäminen. Radan sai suorittaa yksin tai kaverin kanssa, jolloin kellotettiin parin kokonaisaika.

Toijalan yhteiskoulun oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Ville Karirinteen mukaan koulun oppilaat osallistuivat Taisto-kampanjaan yllättävän aktiivisesti.

–  Taistoradalle osallistui todella moni yläkoululainen. Jos joku ei osallistunut, oli hän vähintäänkin katsomossa kannustamassa suorittajia. Kiinnostus ei jäänyt ainoastaan yläkoululaisiin, vaan radalla nähtiin myös alakouluikäisiä ja muutama lukiolainenkin, Karirinne kertoo.

Karirinne toteaa oppilaskunnan hallituksen olevan erittäin tyytyväinen viikon onnistumiseen. Ensi vuonna on kuitenkin tarkoitus parantaa koulun suoritusta entisestään.

Akaan Seudun Osuuspankki palkitsi Toijalan yhteiskoulun

Osuuspankit tukivat Taisto-kampanjaa arpomalla kaikkien siihen osallistuneiden koulujen kesken kymmenen urheiluvälinekassia. Toijalan yhteiskoulu oli yksi voittajista. Akaan Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomo Smått sekä sijoitus- ja asiakkuusneuvoja Hanna Tiilikainen luovuttivat toukokuun lopulla urheiluvälinekassin Toijalan yhteiskoulun oppilaskunnan hallitukselle.

Taisto-lihaskuntokampanja on yksi liikuntajärjestö Valon vuoden suurimmista hankkeista. Hankkeen tarkoituksena on kannustaa nuoria liikkumaan hauskalla tavalla. Taisto-kampanjan yhteydessä etsittiin myös Suomen kovakuntoisinta yläkoulua, joka tänä vuonna on Haapajärven yläaste.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?