Akaan lukion rehtori on pettynyt lukion aloittavien määrään

Lukion rehtorin Tuovi Ronkaisen mukaan Akaan lukio kilpailee oppilaista Tampereen lukioiden ja ammattisen koulutuksen kanssa.

Lukion rehtorin Tuovi Ronkaisen mukaan Akaan lukio kilpailee oppilaista Tampereen lukioiden ja ammattisen koulutuksen kanssa.

Akaan lukioon valittiin yhteishaussa 47 oppilaista. Rehtori Tuovi Ronkainen arvioi, että aloittavien määrä tulee kasvamaan 50–55 oppilaaseen, koska lukio voi ottaa vielä opiskelupaikkaa vaille jääneitä tai oppilaitoksen vaihtajia. Yhteisvalinnan tulokset julkistettiin torstaina 11.6.

– Todennäköisesti määrä muuttuu vielä aika paljonkin, mutta tietysti se riippuu hakijoiden koulumenestyksestä. Emme ryhdy ottamaan keräilyeriä. Keskiarvorajan ylittäjien ja vaihtajien pääsy meille on itsestään selvää, mutta jos todistus on alle keskiarvorajan, käydään keskusteluja huoltajien ja yläkoulun opinto-ohjaajien kanssa, mikä on paras vaihtoehto. Oppilaalla pitää olla mahdollisuus selviytyä lukio-opinnoista, ennen kuin hänet voidaan ottaa, Ronkainen totesi torstaina.

Rehtorin mukaan suurin osa oppilaitoksen vaihtajista on vaihtamassa ammatillisesta puolelta lukioon ja mukavilla keskiarvoilla.

Akaan lukion keskiarvoraja on 6,9.

– Keskiarvo on toki tärkeä, mutta sillä ei välttämättä ole suurta ennustusarvoa.  Jos ei pääse ylioppilaaksi, on usein syynä yksittäinen aine, Ronkainen toteaa.

Rehtori on pettynyt Akaan lukioon hakeneiden määrään. Tampereen lukiot ja erityisesti ammatillinen puoli houkuttelivat tänä vuonna akaalaisia nuoria. Rehtorin mukaan ammatillinen koulutus kiinnosti erityisesti Viialan yläkoulun päättäneitä.

Tietotien lukiossa aloittaa kahdeksan akaalaista

Valkeakosken Tietotien lukiossa opiskelee syksyllä 16 akaalaista opiskelijaa, joista lukio-opinnot aloittavia on kahdeksan. Lisäksi yhdeksän akaalaista opiskelee kaksoistutkintoa.

Tietotien lukiossa on syksyllä aloittamassa yhteensä 127 oppilasta, joista Päivölän matematiikkalinjan oppilaita on 21. Tietotien lukion keskiarvoraja on 7,2.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?