Askartelua ja tarinoita lapsille Kylmäkoskella maanantaina

23Wanha myllyHessi-tallin vanhempainyhdistys järjestää maanantaina 8. kesäkuuta Kylmäkosken Wanhalla myllyllä askarteluiltapäivän ja tarinapajan. Askarteluiltapäivässä tehdään prinsessalinnoja, rekkoja ja lennokkeja, ja tarinapajan teemana on Sähellystä, säpinää ja sulkakyniä. Iltapäivän vetää kokonaisuudessaan kirjailija Harri Istvan Mäki.

– Haluamme osaltamme lisätä kulttuurin interaktiivista tarjontaa lähialueen ja kesäasukkaiden lapsille, kertoo Heidi Sinda, joka on ylpeä äitinsä kulttuuriteosta kunnostaa 1994 Kylmäkosken maamerkki Vanhan Hautaan mylly.

Hessi-tallin vanhempainyhdistyksen jäsenille tapahtuma on ilmainen, ja muilta peritään materiaalimaksu.

Seuraava tapahtuma Wanhalla myllyllä on 7. heinäkuuta, jolloin paikalla on kaikkien suomalaisten tuntema virtuoosimainen taiteilija Miina Äkkijyrkkä. Äkkijyrkän vetämän taidepajan teemana on Miinan mainiot eläimet.

– Lapset rakastavat työskennellä Miinan kanssa, eikä luovuudella ole silloin rajoja. Toivomme, että voisimme pitää tämän neljä tuntia kestävän tapahtuman kaikille lapsille ja lapsenmielisille ilmaisena tapahtumana, Heidi Sinda kertoo.