SSAB vuokraa kaupungin hallin Puskuritieltä

Kaupungin omistama tehdashalli Toijalassa on tällä hetkellä tyhjillään.

Kaupungin omistama tehdashalli Toijalassa on tällä hetkellä tyhjillään. Heinäkuun alussa sen vuokralaiseksi on tulossa SSAB Europe.

Akaan kaupunki on päättänyt vuokrata Toijalan Puskuritiellä olevan teollisuushallin SSAB Europe Oy:lle. Kuukausivuokra on 14 000 euroa, ja sopimus alkaa 1. heinäkuuta.

SSAB valmistaa Akaassa Hämeentiellä teräsprofiileja, joista tunnetuimpia ovat maantiekaiteet. Yritys tunnetaan paremmin Rautaruukkina tai Ruukkina, joka yhdistyi viime vuonna ruotsalaisen SSAB:n kanssa.

Sopimusluonnoksen mukaan SSAB Europe vuokraa itselleen noin 3 700 neliömetriä hallitilaa eli koko hallin mutta ei toimistotiloja. Akaan-tehtaan tehdaspäällikön Hannu Koukkarin mukaan halliin varastoidaan valmiita tuotteita eli avoprofiileja ja putkia. Halliin on tulossa myös tuotteiden jatkojalostusta kuten katkontaa.

– Olemme joutuneet ottamaan tuotantotiloja tuotevarastokäyttöön. Haluaisimme selkeyttää tilannetta niin, että tuotevarastolle olisi yhtenäinen tila. Puskuritien halli on lähellä meidän nykyisiä halleja ja sopii logistisesi aika hyvin meidän tarpeisiimme, Koukkari sanoo.

– Tavoitteena on tietenkin hakea tuotannon kasvua. Näin saisimme paremmin tuotantotiloja käyttöön.

Olavi Huhtalasta (vas.) tulee SSAB:n Eurooppa-divisioonan johtaja. Ruotsalainen Martin Lindqvist jatkaa toimitusjohtajana.

SSAB Europen toimitusjohtaja Olavi Huhtala (vas.) ja koko SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist kertoivat viime kesänä SSAB:n ja Ruukin yhdistymisestä.

Vuokrattava halli on tarkoitus ottaa käyttöön nopeasti. Koukkarin mukaan Akaassa odotetaan vielä SSAB Europen toimitusjohtajan hyväksyntää, joka saataneen ensi viikon aikana. Toimitusjohtaja on Toijalasta kotoisin oleva Olavi Huhtala.

Hannu Koukkarin mukaan Ruukin ja SSAB:n yhdistyminen vaikutti Akaassa myönteisesti.

– Käytännössä se näkyy siinä, että myyntivoimaa on enemmän ja kyselyjen määrä on kasvanut.

SSAB:lla on Akaassa 55 työntekijää, ja määrä todennäköisesti kasvaa.

– Jos halli toteutuu, sinne tarvitaan keskimäärin yksi henkilö. Kun jatkossa haetaan kasvua, se toisi uusia työpaikkoja myös tuotannon puolelle, Koukkari sanoo.

 Halli kiinnosti muitakin yrityksiä

Akaan kaupungin puolesta neuvotteluja hallin vuokraamisesta on käynyt Vasken yritysasiamies Risto Rantala. Hänen mukaansa sopimusta valmisteltiin puolisen vuotta.

– Kun hallitila vapautui, meillä oli syksyn ja talven mittaan neuvotteluja useamman eri toimijan kanssa. SSAB:n mielenkiinto oli kaikista vahvinta. Tämä lisää Akaan painoarvoa SSAB:n organisaatiokartalla ja on kokonaisvaikutuksiltaan hyvin positiivinen ratkaisu, Rantala sanoo.

Hallille oli kovasti kysyntää, ja siitä olivat kiinnostuneita muun muassa iso toimija puualalta sekä joukko muita yrityksiä.

– Muihin käyttötarkoituksiin halli oli vähän liian matala, mutta tämä vaikutti parhaalta vaihtoehdolta, Rantala toteaa tyytyväisenä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?