Toijalan Pallo nousi kolmanneksi

Topa kaatoi Ylöjärveläisen FC Teivon Toijalan Keskusurheilukentällä 4-1(1-0).

Jalkapallon Tampereen piirin nelosdivisioonassa pelaavan Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkue jatkaa nousuvireisiä otteitaan. Joukkue kaatoi tällä kertaa Ylöjärveläisen FC Teivon Toijalan Keskusurheilukentällä 4-1(1-0).

Perjantaina 29. toukokuuta pelattu ottelu aloitettiin perinteisellä kukituksella. Toijalan Pallo on muistanut eri oppilaitoksista valmistuneita seuran henkilöitä jo vuosien ajan. Jenni Nyström, Johanna Väkeväinen, Aleksi Lapinleimu, Ville Myllylä, Joonas Pietikäinen, Roope Saranen, olivat Toijalan Pallon tämän kevään valmistuneita  pelaajia. Näistä, Nyström, Myllylä, Pietikäinen, Saranen, olivat paikalla. Kukituksen hoitivat seuran puheenjohtaja Juha Pietikäinen sekä seuran juniorijaoston päällikkö Niko Sulin.

Topan Mikko Alahäivälä teki ottelun ensimmäisen maalin.

Jos nyt ei aivan sarjan huippuviihdettä nähty, niin olipahan kuitenkin viides voitto Topalle kuudesta viime pelistä. Tämä on nostanut joukkueen sarjataulukossa kolmanneksi.

Vahvaa paluuta Topan paidassa tekevä Mikko Alahäivälä aloitti ottelun maalinteon 17 minuutin kohdalla. Tuomas Kallioisen nappikeskityksestä Alahäivälä puski pallon maaliin takatolpalta. Muutaman muunkin hyvän tilanteen kotijoukkue pystyi kehittämään, mutta avausjakson maalit olivat siinä.

Toisen jakson toisella minuutilla vieraiden maalivahti Eetu Paajala lähti seikkailemaan kauas maaliltaan. Tilanteen käytti hyväkseen kotijoukkueen Tero Tromstedt sijoittaen pelivälineen maaliin ohi puolustajien.

Jälleen hyvin pelannut Topan maalivahti Jukka Saari yllätettiin 66. minuutilla. Jerry Sipilän korkean kaaripallon ansiosta pääsivät vieraat maalin päähän. Kuusi minuuttia myöhemmin Mikko Alahäivälä teki tyylikkäästi toisen osumansa.

Vielä 89. minuutin kohdalla kotijoukkueen kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö rankaisi vierasjoukkuetta. Topan peli ei ole valmista, mutta tuottaa pisteitä tällä hetkellä aika mukavasti. Tästä on hyvä jatkaa.

Topan seuraava ottelu on 13.6. Kotona kohdataan Urjalan Palloseura. Ja muistakaa, ottelu alkaa jo kello 12.

Ottelussa TP-49 – FC Teivo varoituksia Topasta saivat Jesse Järvi ja Roope Saranen ja Teivosta Antti Nieminen ja Heikki Rajala. Ottelussa palkittiin Mikko Alahäivälä Topasta ja Jerry Sipilä Teivosta.

Ennen ottelua Joonas Pietikäistä onniteltiin kukkasin ylioppilaaksi valmistumisen johdosta. Pietikäinen valmistui Akaan lukiosta.

Peli-Veikoille maalin tappio

Toijalan Pallon kakkosjoukkue Peli-Veikot kärsi niukan tappion viitosdivisioonan ykköslohkon ottelussa 27.5. Akaalaiset sinnittelivät vierasottelussa Hämeenlinnalaista Jagsia vastaan hyvin.

Ilari Rantalan hankkima johto 54. minuutilla kesti aina ottelun viimeiselle kymmenelle minuutille asti. Jagsin kaksi maalia 81. ja 82. minuuteilla oli shokki vieraille. Nämä maalit riittivät Jagsin 2-1 voittoon.

Seuraavaksi Peli-Veikot pelaa kotiareenallaan Viialan Urheilukentällä 5.6. Ottelu Lamminpään Pallo Projektia vastaan alkaa kello 19