Vapaa-aikalautakunta jatkaisi Olkkarin vuokraamista

Olkkarin yläkerrassa järjestettiin marraskuussa 2013 kynttiläntekokurssi. Eeva Iloranta (vas.) Viialasta, Helena Häkli Kylmäkoskelta ja Jenni Karakaya Urjalasta skloolasivat kynttiläpikareilla.

Olkkarin yläkerrassa järjestettiin marraskuussa 2013 kynttiläntekokurssi. Eeva Iloranta (vas.) Viialasta, Helena Häkli Kylmäkoskelta ja Jenni Karakaya Urjalasta skloolasivat kynttiläpikareilla.

Akaan vapaa-aikalautakunnan mielestä kaupungin tulisi jatkaa Kylmäkosken Olkkarin yläkerran vuokraamista. Vastoin sivistysjohtaja Jukka Oksan esitystä lautakunta päätyi yksimielisesti esittämään kaupunginhallitukselle, että kaupunki jatkaisi yhdistysten käyttämän tilan vuokrasopimusta vuoden 2016 loppuun. Vuokrauskustannukset ovat 4800 euroa vuodessa.

Sivistysjohtaja Jukka Oksa esitti päätöksestä eriävän mielipiteen. Sivistysjohtajan kanta oli, että Olkkarin yläkerran vuokrasopimusta ei jatketa. Nykyinen vuokrasopimus päättyy toukokuun lopussa.

Olkkarin yläkerran vuokrasopimuksen jatkamista ovat anoneet Mannerheimin lastensuojeluliiton Kylmäkosken yhdistys ja Toijalan seudun sydänyhdistys. Yhdistysten mukaan Olkkarin yläkerta on ainoa moninaiseen käyttöön soveltuva paikka Kylmäkosken taajamassa. Yhdistykset tarjoutuvat hoitamaan tilan markkinoinnin, tilavarauksien vastaanottamisen ja tilan avaamisen ja sulkemisen.

Yhdistykset esittävät anomuksessaan myös, että tilan käytöstä perittäisiin tuntitaksan sijaan kertamaksu. Anomuksen tekijät arvelevat, että kaupungin tilan käytöstä perimä 20 euron tuntitaksa on koettu kohtuuttomaksi ja ohjannut käyttäjiä maksuttoman Pirkan Helmen kokoustilan käyttöön. Mahdollisuus käyttää maksutonta kokoustilaa päättyy, kun Pirkan Helmi muuttaa Valkeakoskelle.

Kaupunki vuokraa myös Olkkarin alakertaa, jossa toimii nuorisotila. Sen vuokrasopimus jatkuu vuoden 2016 loppuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?