A-Volleyn junioreille uusi valmentaja ja lisäapuja

Jussi Siltanen on mukana Lentopalloliiton aluevalmennuksessa, josta tuo lisätietoa Akaaseen.
Jussi Siltanen on mukana Lentopalloliiton aluevalmennuksessa, josta tuo lisätietoa Akaaseen.

A-Volleyn C-junioreiksi siirtyvän ryhmä sai toukokuussa uuden valmentajan. Valmennukseen liittyi Hämeenlinnan suunnalla aiemmin toiminut sekä Suomen Lentopalloliiton aluevalmennuksessa mukana oleva  Jussi Siltanen.

– Jussilla on varmasti viimeisin tieto valmennuksesta, kun on aluevalmennuksessa mukana ja oli myös C-junioreiden maajoukkueleirillä. Saadaan hänen tietous valjastettua nyt meille, joukkueen valmentaja Petri Salo kertoo.

Siltasen mukaan hän ei kuitenkaan pyri sen paremmin uudistamaan joukkueen toimintaa.

– En usko, että mikään sen paremmin muuttuu muuta kuin se, että kun tässä on nyt ollut pelaajien vanhempia valmentamassa. Siinä tulee aina tietty ristiriita. Tulen täysin ulkopuolisena, niin suhtautuminen voi olla erilaista, Siltanen pohtii.

”Jos parin vuoden päästä pelaisimme jo lentopalloa”

Siltanen valmensi edelliset kolme kautta Hämeenlinnan suunnalla, mutta valmennuspestit olivat siellä hyvin lyhyitä.

– Olen valmentanut D-poikia, kakkossarjan naisia, A-tyttöjä, ykkössarjan naisia, uudestaan kakkossarjan naisia ja niin edespäin. Jaksot ovat olleet todella lyhyitä, nyt halusin täällä pidemmän setin.

C-poikiin siirryttäessä säännöt muuttuvat, verkot nousevat, ja kentällä olevien pelaajien määrä kasvaa neljästä kuuteen. Viialassa ei ollut valmiiksi ollenkaan C-junioreita, joten koko ryhmälle muutokset tulevat yhdellä kertaa.

– Ei tässä mitään sen suurempia odotuksia ole ainakaan alkukauden osalta. Ensi kausi menee varmasti opetteluun, Salo toteaa.

Jussi Siltasen mukaan joukkue kaipaisi lisää pelaajia, kun kentällä on jatkossa kuusi poikaa kerralla.
Jussi Siltasen mukaan joukkue kaipaisi lisää pelaajia, kun kentällä on jatkossa kuusi poikaa kerralla.

– Mitään menestystavoitteita me emme ole asettaneet. Matkan varrella varmasti katsellaan henkilökohtaisia tavoitteita sitten. Pohditaan, että mihin asti kukin voi päästä, Siltanen jatkaa.

Siltasen on tarkoitus vetää Akaassa kokonaisuudessaan parin vuoden jakso.

– Ehdimme rauhassa katsoa poikien kanssa tekemistä. Asetin sellaisen pelillisen tavoitteen, että  kahden vuoden päästä pelaisimme jo lentopalloa, Siltanen naurahtaa.

– Tähtäin on nimenomaan kahden vuoden päässä, Salo varmistaa.

Akaa-Volleyn suhtautumiselle kiitoksia

Keväällä D-juniorien tiikerisarjan voittoa juhlinut joukkue harjoittelee kesän aikana pari-kolme kertaa viikossa. Joukkue saa myös lisäapuja oman ryhmän ulkopuolelta.

– Fysioterapeutti Niko Rouvali tulee pari kertaa kuussa vetämään pojille juttuja. Parilla pelaajalla on esimerkiksi jalan kanssa ongelmaa, niin Niko auttaa siinä suhteessa, Salo toteaa.

Myös Akaa-Volleylta tulee apuja. Sekä Siltanen että Salo kiittelevätkin Akaa-Volleyn suhtautumista junioreihin. Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen on esimerkiksi luvannut vetää kesällä tuleville C-junioreille fysiikkapuolen harjoituksia.

Petri Salo uskoo ensi kauden menevän joukkueella uuden opettelemiseen.
Petri Salo uskoo ensi kauden menevän joukkueella uuden opettelemiseen.

– Plus sitten sieltä saadaan pelaajia lainaksi näyttämään esimerkkiä ja vetämään harjoituksia. Tilanne on hyvä, mikäs tässä tullessa, Siltanen kiittelee.