Akaan keskusurheilukenttä remontoidaan kesäkuussa

Toijalan keskusurheilukentän remontin on tarkoitus alkaa kesäkuussa. Remontissa kentän juoksurata syväpuhdistetaan ja pinnoitetaan polyuretaanilla. Pinnoittamisen jälkeen myös radan maalaukset maalataan uudelleen.

– Rata on imenyt itseensä kaikenlaista likaa. Tämä on johtanut siihen, että pinta ei läpäise enää, kertoo rakennuttajainsinööri Leena Huovinen Akaan kaupungin teknisestä toimesta.

Myös juoksuradan sisäreunaa kiertävien hulevesiritilöiden rikkoutuneet osat vaihdetaan uusiin ja sadevesiviemärit huuhdellaan. Lisäksi sadesäällä lainehtivien kuula- ja moukaririnkien sadevesiputket korjataan ja kuulasektori siistitään.

Moukaririgissä saattavat varpaat kastua.

Moukaririgissä saattavat varpaat kastua.

– Nurmikentän toiseen päätyyn vaihdetaan tekonurmi. Koko kentälle ei voida tekonurmea asentaa, koska se on niin kallista. Myös hyppypaikkojen irvistelevät ponnistuslaudat ja muut kulumat on tarkoitus korjata, Leena Huovinen toteaa.

Remontin kanssa samaan aikaan pystytetään myös viialalaissyntyisen seiväshypyn olympiamitalisti Eeles Landströmin patsas. Patsas pystytetään  maalikamerakopin viereen.

Leena Huovinen uskoo urheilukentän remontin valmistuvan kesäkuun loppuun mennessä. Huovisen mukaan remontin ei pitäisi erityisemmin haitata kentän käyttäjiä, sillä nurmialue jää suurimmaksi osaksi vapaaksi.

Remontin tekee padasjokelainen Jäämestarit Oy, ja urakkasumma on noin 123 000 euroa. Akaan kaupungin teknisen johtajan Antti Kemin mukaan kaupunki odottelee vielä päätöstä valtionavustuksesta kentän remontointikustannuksiin. Avustus on määrältään noin 30 000 euroa.

– Mikäli emme saa valtionavustusta, täytyy remontista karsia jotakin. Työt urheilukentällä alkavat kuitenkin ajallaan, Kemi lupaa.

 

Juoksurata on paikoitellen kurjassa kunnossa.

Juoksurata on paikoitellen kurjassa kunnossa.

”Urheilukenttä on nykyisessä kunnossaan turvallisuusriski”

Toijalan Vauhdin yleisurheilujaoston kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Tuulikki Moisio on tyytyväinen keskusurheilukentän tulevasta remontista. Moisio kertoo, että remontti tulee todelliseen tarpeeseen.

– Nykyisesssä kunnossaan urheilukenttä on urheilijoille suoranainen turvallisuusriski. Lisäksi se on kulunut ja likainen. Seurassa olemmekin voimakkaasti ajaneet kentän remontointia, ja olen todella iloinen, että kaupunki siihen päätti ryhtyä.

Moision mukaan urheilukentän remontti ei todennäköisesti haittaa seuran toimintaa. Remontin aikana harjoitukset painottuvat liikuntaleikkeihin kentän nurmialueella.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>