MLL:n Kylmäkosken paikallisyhdistys aloittaa kesätoiminnan

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kylmäkosken paikallisyhdistys pitää kesäperhekahvilaa sekä alakouluikäisten kesäkerhoa kesäkuun kahtena ensimmäisenä viikkona. Kesätoimintaa on luvassa jokaisena arkipäivänä siten, että kesäperhekahvila ja kesäkerho vaihtelevat vuoropäivin.

­­­­­­­– Kesäperhekahvila toimii samalla periaatteella kuin normaalitkin perhekahvilat, mutta sen lisäksi teemme kesäretken Kinnarin kotimuseolle, ja järjestämme yhdessä Marttojen kanssa riisipiirakkatalkoot. Tämän lisäksi pyrimme olemaan lasten kanssa mahdollisimman paljon ulkona leikkikentillä ja puistoissa, kertoo Kylmäkosken paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Tiina Ryyppö.

Kylmäkosken Olkkarin yläkerran vuokrasopimus katkolla

Tiina Ryyppö kertoo rahoituksen kesätoimintaan tulleen Akaan Seudun Osuuspankilta, joka myönsi paikallisyhdistykselle 500 euroa kesätyöntekijän palkkaamiseen. MLL:n Kylmäkosken paikallisyhdistyksen kesätyöntekijän on tarkoitus esimerkiksi ulkoiluttaa Tarpiakodin vanhuksia sekä toimia vapaaehtoisen leikkikenttävalvojan apulaisena.

Kesätyöntekijä saattaa joutua myös muuttopuuhiin, sillä yhdistyksen jatkaminen Kylmäkosken Olkkarin yläkerran tilassa on epävarmaa. Ryypön mukaan jokin tila yhdistykselle löytynee, sillä esimerkiksi seurakunta on ilmoittanut halustaan antaa tilojaan käyttöön.

­– Toivon todella, että saamme jatkaa Olkkarissa, sillä vaikka seurakunnalla on hienoja tiloja, olisimme siellä aina lapsipuolen asemassa. Seurakunnan omat tilaisuudet luonnollisesti kiilaisivat meidän ohitsemme, Tiina Ryyppö miettii.

Sivistysjohtaja Jukka Oksan mukaan Olkkarin yläkerran vuokrasopimuksen kohtaloa pohditaan vapaa-aikalautakunnassa 28.5. Lopullisen ratkaisunsa asiasta antaa kaupunginhallitus kesäkuun kokouksessaan. Olkkarin alakerta on nuorisotoimen käytössä vuoden 2016 loppuun asti.

Tiina Kauppinen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?