Perhepäivähoidon kevätretkellä näkyi monenlaisia metsämörrejä

Metsässä tallustelivat niin Nalle Puh kuin Ihaa-aasikin sekä muita eläinhahmoja.
Metsässä tallustelivat niin Nalle Puh kuin Ihaa-aasikin sekä muita eläinhahmoja.

”Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt. Jos metsään haluat mennä nyt, näät sammalet myllätyt. Kas, pienet karhut vekkulit on nyt käyneet suureen joukkiohon. On päivä teddykarhujen villin retken”.

Tutun lastenlaulun sanat tulevat etsimättä mieleen, kun bussilastillinen Akaan perhepäivähoidon lapsia hoitajineen tallustaa metsässä. Osa on pukeutunut eläinhahmoiksi. Onkohan kyseessä puolen hehtaarin metsä, sillä joukossa näkyy niin Nalle Puh kuin tämän kaveri Ihaa-aasikin?

Perhepäivähoitajat tekevät lasten kanssa perinteisesti kevätretken. Tällä kertaa suunnattiin Akaan metsästysyhdistyksen Maijan mökille, jossa yhdistys tarjosi joukkiolle paitsi tilat myös makkaraa ja mehua. Ennen herkuttelua käytiin kuitenkin kävelemässä metsässä.

Suuntana oli valtava vanha mänty, jonka ympärille tarvittiin aika monta lasta, jotta saatiin kädet ylettymään paksun rungon ympärille.

Perhepäivähoitaja Taina Lehto kertoo, että lapsia tutustutetaan luontoon pitkin vuotta. Osalla perhepäivähoitajista on tänä vuonna Metsämörri-teema, mikä tarkoittaa jopa viikottaisia metsäretkiä hoitopaikan läheisyydessä. Vuodenaikojen vaikutusta luontoon seurataan uteliaina.

Eväiden syöminen on usein retkien kohokohta. Myös bussimatka oli jännittävä lasten mielestä. Maijan mökillä päästiin tutustumaan erilaisiin täytettyihin eläimiin, ja elävämpää seuraa lapset saivat paikalla olevasta metsästyskoirasta.

20Perhepäivähoitajat 5
Samuli halasi mäntyä krokotiilipuvussaan.
20Perhepäivähoitajat 4
Lapset kokeilivat, monetko käsivarret tarvitaan, jotta ne ylettyvät yhdessä männyn rungon ympärille. Krokotiilipuvussa on Samuli, ja Jimi tarkkailee tilannetta sivummalla.
20Perhepäivähoitajat 2
Ihaan hännästä saa kätevästi kiinni.
20Perhepäivähoitajat 3
Eeva-Liisa Harjunpään joukkiossa on vasemmalta oikealle Pyry, Olivia, Mikaela ja Mikael.