Almuklubit käynnistyvät neljän esiintyjän voimin

Akaan elävän musiikin yhdistys Almu herättää klubiperinteen vauhdikkaasti henkiin ensimmäisellä Almuklubilla Wanhassa Holvissa Viialassa lauantaina 16. toukokuuta. Lavalle nousee neljä bändiä tai esiintyjää Pirkanmaalta ja Pohjanmaalta.

Coversion on tamperelais-akaalainen coverbändi, joka seikkailee bluesin, rockin, popin, soulin, funkin ja jazzin maailmassa. Coversion nähtiin viime vuonna myös Vasenkätisten Vestivaalilla.

Novotonik on tamperelainen brittihenkinen pop-yhtye, jonka kitaristi Samuli Tolonen asui lapsuutensa Viialassa. Vasta muutaman keikan heittäneellä ja omia biisejä esittävällä yhtyeellä on potentiaalia vaikka mihin.

Seinäjokelainen Frankin Parantola -yhtye esiintyy Almuklubilla soolomuodossa eli laulaja-kitaristi Markus Välimaan voimin. Kuva Jonna Löfhjelm.
Seinäjokelainen Frankin Parantola -yhtye esiintyy Almuklubilla soolomuodossa eli laulaja-kitaristi Markus Välimaan voimin. Kuva Jonna Löfhjelm.

Seinäjokelainen Frankin Parantola -yhtye esiintyy Almuklubilla soolomuodossa eli laulaja-kitaristi Markus Välimaan voimin. Progehtavaa suomenkielistä pop-rockia tekevä bändi julkaisi ensimmäisen levynsä viime vuonna.

Almuklubin neljäs esiintyjä on vaasalainen Unia, joka sekin tekee biisinsä suomeksi. Tunnelmallisuus ja rankkuus yhdistyvät tyylillä, eikä proge-sanaa voi Unian kohdallakaan olla mainitsematta niin kauan kuin se mainitaan esimerkiksi CMX:stä puhuttaessa.

Wanha Holvi löytyy Viialan Seurahuoneen alakerrasta osoitteesta Keskuskatu 44. Soitto Almuklubilla alkaa kello 22, eikä sisäänpääsymaksua peritä.

Jatkossa Almuklubeja järjestetään Wanhassa Holvissa joka toisen kuukauden toisena lauantaina. Seuraava klubi on lauantaina 11. heinäkuuta, ja lavalle kaivataan erityisesti akaalaisia esiintyjiä.