Tuhkimus seikkailee Viialan teatterin lastennäytelmässä

Viialan teatterissa tänä keväänä nähtävässä lastennäytelmässä Tuhkimus-niminen poika lähtee pelastamaan kuningatarta Hiiden maasta.
Viialan teatterissa tänä keväänä nähtävässä lastennäytelmässä Tuhkimus-niminen poika lähtee pelastamaan kuningatarta Hiiden maasta.

Viialan teatterin nuorten ryhmä on valmistanut kuluvan vuoden aikana lastennäytelmän Tuhkimus ja kuninkaantytär. Esitys saa ensi-iltansa Viialan teatterilla osoitteessa Nahkatehtaantie 10 lauantaina 16.5. kello 17.

Esiintyjäryhmä koostuu paristakymmenestä yläaste- ja lukioikäisestä nuoresta, jotka tekevät teatteria Valkeakoski-opiston nuorten teatteriryhmässä ja Akaan lukion ilmaisutaidon tunneilla. Nuoret halusivat tehdä tänä vuonna perinteisen lastennäytelmän, sadun.

Tuhkimus ja kuninkaantytär pohjautuu Larin Kyöstin samannimiseen satuun ja sen on näyttämölle sovittanut Mervi Saarelainen.

– Kyseessä ei siis ole satu Tuhkimosta, vaan suomalaiseen kansanperinteeseen nojaava kertomus, jossa köyhä Tuhkimus-niminen poika lähtee pelastamaan kuningatarta Hiiden maasta, kertoo ryhmän ohjaaja Minna Kangas.

– Musiikiksi halusimme valita juhlavuoden kunniaksi Sibeliuksen tuotantoa, mutta kyllä sinne väkisinkin joukkoon vähän Griegiä lipsahti, Kangas jatkaa.

Lauantaisen ensi-illan jälkeen Tuhkimus seikkailee Viialassa vielä sunnuntaina 17.5. kello 12, maanantaina 18.5. kello 18 ja tiistaina 19.5. kello 18. Lippuja saa puoli tuntia ennen esitystä ovelta, varaamalla Viialan teatterin nettisivuilta tai soittamalla Viialan teatteriin.