Toijalassa oli monipuolinen Punaisen Ristin viikko

Toijalan SPR keräsi viime viikolla ehjiä ja puhtaita vaatteita Punaisen Ristin Logistiikkakeskukselle.
Toijalan SPR keräsi viime viikolla ehjiä ja puhtaita vaatteita Punaisen Ristin Logistiikkakeskukselle.

Viime viikolla vietettiin jälleen valtakunnallista Punaisen Ristin viikkoa. Toijalan osaston toimialueella tapahtumia oli jokavuotiseen tapaan useampia. Erityisesti näkyvyyttä haluttiin saada, koska osasto täyttää tänä vuonna 65 vuotta.

Tiistaina 5. toukokuuta ja torstaina 7. toukokuuta kerättiin toimitilan edessä Valtatiellä ehjiä ja puhtaita vaatteita edelleen toimitettavaksi Punaisen Ristin Logistiikkakeskukselle, joka toimittaa vaateapua sitä tarvitseviin kohteisiin maailmalle. Osa vaatteista päätyy myös järjestön ylläpitämiin kierrätystavarataloihin, joita on yhteensä 11 eri puolilla Suomea.

Keräykseen tuli jälleen auton peräkärryllinen kelvollista tavaraa, josta riittää apua moneen eri kohteeseen ja tarpeeseen.

Torstai-iltana Sykkeellä pidettiin myös osastoilta, joka oli tarkoitettu kaikille uusille toimijoille ja aktiiveille sekä kaikille, keitä kyseisen järjestön toiminta tavalla tai toisella kiinnostaa.

Vaikka tupa ei täynnä ollutkaan, saivat paikalla olijat tuhdin tietopaketin siitä, mitä Punainen Risti tänä päivänä on ja mitä kaikkea toimintaa järjestön nimi sisällään pitää. Kouluttajana oli Vesilahden osaston puheenjohtaja Arto Lehmus.

Ensiaputaitoja kannattaa pitää yllä

Lauantaina 9.5. oli toimitilalla jo perinteinen ”toritapahtuma”, jonka pääteemana tänä vuonna oli arjen turvallisuus. Sisätiloissa oli tarjolla ystävien arpajaiset ja käsityöpiirin tuotemyyntiä sekä jokamiehen ensiapurasteja, joilla sai hiukan osviittaa omista ensiaputaidoistaan. Suurin osa tapaturmista sattuu kotona, ja pieninkin oppi ensiaputaidoissa saattaa monesti olla kullan kallis.

Tilan ulkopuolella omalla teltallaan osaston yhteistyökumppani Akaan Turva esitteli kodin turvallisuustuotteita ja kertoi, miten kodin turvallisuutta voi parantaa.

Lauantaina osa osaston vapaaehtoisista hääri myös Akaan kaupungin ja yhteistyökumppaneiden järjestämässä Asu ja elä -tapahtumassa Toijalan yhteiskoululla. SPR vastasi tapahtuman puffetin pyörittämisestä. Viileä sää todennäköisesti karsi hieman yleisöä, mutta muutoin tapahtuma oli oiva esimerkki eri tahojen yhteistyöstä.

Nepal-keräys toi tulosta

Toijalan SPR-osasto järjesti keskiviikkona 29.4. S-marketin ja K-Supermarketin tiloissa lipaskeräyksen Nepalin maanjäristyksen uhreille. Keärys tuotti huimat 878 euroa.

Lahjoituslippaat olivat käytössä myös kaikissa Punaisen Ristin viikon tapahtumissa. Viikon aikana lippaisiin kertyi rahaa 523,60 euroa. Kaikkiaan Toijalan osasto tilitti siis Katastrofirahastoon 1 401,60 euroa. Keräystulos on hieno osoitus ihmisten auttamishalusta.

Satu Kari