Kestopigmentointi antaa meikkiä pysyvämmän tuloksen

Suvi Palanderin mukaan suosituimpia kestopigmentointeja ovat kulmat ja silmien rajaukset. Asiakkaan paikalla on Parturi-Kampaamo ja Kauneuskeskus Suvin pitäjä Suvi Salonen-Tomperi.
Suvi Palanderin mukaan suosituimpia kestopigmentointeja ovat kulmat ja silmien rajaukset. Asiakkaan paikalla on Parturi-Kampaamo ja Kauneuskeskus Suvin pitäjä Suvi Salonen-Tomperi.

Kulmakarvoja ja muita kasvojen piirteitä voidaan korostaa meikkien ja värjäysten ohella myös kestopigmentoinnilla, jossa lopputulos pysyy 2–5 vuotta.

–Kestopigmentoinnilla voidaan saada kasvoille ilmettä, silmille syvyyttä ja korjata kasvojen epäsymmetrisyyttä. Kyse on tavallaan kosmeettisesta tatuoinnista, kertoo kestopigmentoija Suvi Palander, joka käy kerran kuussa Parturi-Kampaamo ja Kauneuskeskus Suvissa Kylmäkoskella tekemässä kestopigmentointeja. Palvelu on ainoa laatuaan Akaassa.

Vantaalainen Palander pitää omaa kauneushoitolaa Vantaalla ja Nurmijärvellä, mutta myös Kylmäkoski on hänelle tuttu ja rakas paikka. Palanderin isä asuu ja edesmenneet isovanhemmat ovat asuneet Kylmäkoskella. Suvi on Kylmäkosken kunnallispolitiikassa vaikuttaneen Ahti Palanderin pojantytär.

Pigmentoimalla voidaan korjata hiusrajaa

Palander korostaa, että kestopigmentointi ei ole perinteinen tatuointi, jossa tatuointiväri viedään syvemmälle ihon kerroksiin. Kestopigmentointi tehdään biomineraalivärillä, joka pistetään neulalla toisen ihokerroksen alle. Ennen toimenpidettä alue puudutetaan voiteella.

Kulmien lisäksi kestopigmentoinnilla voidaan esimerkiksi korostaa huulten yläkaarta, tehdä silmien rajauksia sekä korjata hiusrajaa ja pälviä. Yleisimmin käytössä ovat punaisen, ruskean ja mustan sävyt sekä niiden sekoitukset.

–Pääperiaate on, että huulten rajauksessa käytetään omaa väriä pari astetta tummempaa sävyä, jolloin se korostaa nätisti huulia ilman, että rajaus näkyy kauas. Kulmat taas valitaan ihovärin ja asiakkaan tyylin mukaan, Palander kertoo.

Työ vahvistetaan vielä neljän kuukauden kuluessa toimenpiteestä. Palander muistuttaa, että kestopigmentointeja ei tehdä alle 18-vuotiaille. Myös sairaudet, kuten diabetes, sekä verenohennuslääkkeen käyttö voivat olla esteenä kestopigmentoinnille.

Jälki muuttuu ajan kuluessa

Suvi Palanderin mukaan suosituimpia ovat silmien ja kulmien kestopigmentoinnit. Monella tavoitteena on aamutoimien helpottaminen, toisilla hikoilun ja kosteuden kestävä jälki.

–Aluksi kulmapigmentointi voi näyttää piirretyltä, mutta ajan myötä lopputulos paranee ja muuttuu luonnollisen näköiseksi. Toki siihen vaikuttaa se, ovatko omat kulmat tuuheat vai harvat. Jos omaa karvaa on paljon, pigmentointia ei edes huomaa. Jos karvaa täytyy tehdä paljon, se voi näkyä, Suvi Palander kertoo.

Pigmentointiin varataan aikaan puolitoista tuntia. Suvi Palander arvioi kestopigmentointien hintahaarukan olevan yleisesti 250–500 euroa.

Suvi Palanderin mukaan suosituimpia kestopigmentointeja ovat kulmat ja silmien rajaukset. Asiakkaan paikalla on Parturi-Kampaamo ja Kauneuskeskus Suvin pitäjä Suvi Salonen-Tomperi.
Suvi Palanderin mukaan suosituimpia kestopigmentointeja ovat kulmat ja silmien rajaukset. Asiakkaan paikalla on Parturi-Kampaamo ja Kauneuskeskus Suvin pitäjä Suvi Salonen-Tomperi.

16kestopigmentointi2 16kestopigmentointi1

Suvi Palanderilla on silmien rajaus ja kulmat tehty pigmentoimalla.
Suvi Palanderilla on silmien rajaus ja kulmat tehty pigmentoimalla.