Amanda Lapinleimu ryhtyi yrittäjäksi 17-vuotiaana

Torin jäätelökioski aukaisi ovensa

Amanda Lapinleimulla on apunaan Akseli Sormunen, sillä hän pitää kioskin auki joka päivä.

Amanda Lapinleimulla on apunaan Akseli Sormunen, sillä hän pitää kioskin auki joka päivä.

Amanda Lapinleimu uskaltautui jäätelökioskiyrittäjäksi viime kesän hyvien kokemusten jälkeen. Vuosi sitten hän työskenteli Toijalan torin kioskilla myyjänä ja nautti työstä.

Nyt lukion toista luokkaa lopetteleva 17-vuotias päätti hypätä itse yrittäjäksi.

Byrokratia ja paperityöt yllättivät hiukan monimutkaisuudellaan, mutta itse yrittäjyys ei Lapinleimua pelota, vaikka hän joutui ottamaan hiukan lainaakin kattaakseen alkukustannukset.

– Tuloilla maksan sitten lainan takaisin. Nyt on hyvä fiilis. Nautin asiakaspalvelutyöstä, kun saan tavata erilaisia ihmisiä ja jutella heidän kanssaan, Amanda Lapinleimu hymyilee.

Kioski avasi ovensa vappuna apuvoimien turvin, sillä nuori nainen palasi itse reissusta vasta sunnuntaina. Hän aikoo pitää kioskia avoinna toukokuussa arki-iltapäivisin muutaman tunnin ja viikonloppuisin pidempään. Kesällä aukioloajat pitenevät, kun lukiolaisella koittaa kesäloma.

Apuna yrittäjällä on työntekijänä Akseli Sormunen, jotta kioski voidaan pitää auki joka päivä.

– Aion pitää tätä auki huonommallakin säällä, jotta ihmiset oppivat, että meiltä saa jäätelöä joka päivä. Eilenkin kauppa kävi hyvin, vaikka oli välillä vähän huonompaa säätä, Amanda Lapinleimu jutteli maanantaina iltapäivällä.

Hyvää elämänkokemusta

Kioskista saa irtojäätelön lisäksi jäätelöpuikkoja ja kahvia sekä jäätelöön erilaisia tykötarpeita kuten kastikkeita. Reilun päivän kokemuksella yrittäjä arvelee, että tänä vuonna maistuu hyvin etenkin päärynäjäätelö sekä sekoitusjäätelö, jossa on päärynää, vaniljaa ja mansikkakastiketta.

Tuore yrittäjä ei ole vielä miettinyt tulevaa työuraansa sen tarkemmin, mutta yrittäjyys ei ole ainakaan pois suljettu vaihtoehto.

– Tästä saa hyvää kokemusta elämään. Mikä ettei olisi kiva ajatus perustaa joskus tulevaisuudessa vaikka oma myymälä, Amanda Lapinleimu pohtii.

Kioskille poikkeavat ostoksille Aada ja Anni Nevalainen äiteineen.

– On hyvää, tytöt henkäisevät suupielet korvissa jäätelötötteröidensä takaa.

Aada (takana) ja Anni Nevalainen poikkesivat ostamaan jäätelöt.

Aada (takana) ja Anni Nevalainen poikkesivat ostamaan jäätelöt.

18Jäätelökioski 3

Aada (takana) ja Anni Nevalainen poikkesivat ostamaan jäätelöt.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?