Akaalaisjoukkueet ylsivät jalkapallossa pisteille

Keskiviikkoilta 29. huhtikuuta toi akaalaisille miesjoukkueille hiukan helpotusta nykytilanteisiin jalkapallon Tampereen piirin piirinsarjoissa. Nelosdivisioonassa Toijalan Pallo -49:n edustusjoukkue otti kauden avausvoittonsa. Edustusjoukkueen reservijoukkue viitosdivisioonassa pelaava TP-49 Peli-Veikot venyi tasapeliin.

Saharasta 2–0-voitto

Toijalan Pallo -49:n edustusjoukkue pelasi sarjan ensimmäisen kotiottelunsa Valkeakosken Saharan jalkapallonurmella. Kolme pistettä tuli räntäsateessa ja kolmen plusasteen lämpötilassa. Vastustaja oli Kangasalan Voitto, joka kaatui ansaitusti 2–0 (1–0).

Toijalan Pallon peli-ilme oli selvästi vieraita terävämpi heti alkuminuuteista lähtien. Avausmaali syntyi 19. minuutilla hyvän karvauksen seurauksena. Pallo pelattiin lopulta Joonas Saariniemelle, joka upotti pallon noin 12 metristä ylänurkkaan. Topa oli maalin jälkeen entistä enemmän hallitsevampi, eikä ollut koko jaksolla pahoissa vaikeuksissa.

– Olisimme voineet tappaa pelin jo ennen avausjakson puoliväliä, totesi Topa-valmentaja Jari Hakala ottelun tauolla.

Voitto ei toisellakaan jaksolla pystynyt rakentamaan kunnollisia hyökkäyksiä. Erikoistilanteet olivat vieraiden ainoita paikkoja mahdollisille maaleille, eikä niitäkään tullut monta. Sinetin ottelulle löi 87. minuutilla Joonas Saariniemi Jesse Järven väkevästä esityöstä. Voitto tuli, ja työnteko esitysten parantamiseksi maistuu joukkueelle taas paremmin.

Joukkueiden palkitut: TP-49: J. Saari. Voitto: Ahmed Al-Tallab. Raati: Lauri Toikkanen, Voiton huoltaja, Juha Pietikäinen, TP-49 joukkueenjohtaja.

Tähdet Topan parhaille jakoi L. Toikkanen: 3 J. Saari, 2 Jirka Järvi, 1 Ville Ojala.

TP-49:n kokoonpano: Jukka Saari, Ville Myllylä (60. Sampsa Laakso), Ilari Rantala, Timi Haikka, Mikko Tromstedt, Jesse Järvi, Jirka Järvi, Ville Ojala (C), Janne Hevonoja ( 46. Roope Saranen), Joonas Pietikäinen (88. Juho Laine), Joonas Saariniemi.

Peli-Veikoille tasapeli Ikurissa

Myös Toijalan Pallo -49:n kakkosjoukkueen TP-49 Peli-Veikkojen peli-ilmeessä näkyi olevan suupielet ylöspäin. Tampereen Peli-Pojat -70 2 sai tehdä töitä pisteenkin eteen. Keskiviikkoiltana Ikurin koleudessa päädyttiin tässä viitosdivisioonan ykköslohkossa tulokseen 4–4. Timo Töppärä 2, Tero Tromstedt ja Aleksi Lapinleimu olivat Peli-Veikkojen maalintekijät.

Miellyttävä uutinen joukkueelle on myös se, että heidän seuraava kotipelinsä pelataankin naapurikaupunki Valkeakoskella. Perjantaina 8. toukokuuta pelattava ottelu Sääksmäen Sopua vastaan käydään jalkapallohistoriaa huokuvalla Tehtaan kentällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?