Maanpuolustusjärjestöt kunnioittivat veteraaneja

Erkki Kitunen (vas.), Juha Vuorinen ja Timo Lehtonen laskivat seppeleen sankarihaudalle Toijalassa.

Erkki Kitunen (vas.), Juha Vuorinen ja Timo Lehtonen laskivat seppeleen sankarihaudalle Toijalassa. Kuva: Marko Kivi

Toijalalaiset maanpuolustusjärjestöt kunnioittivat sotaveteraanien perintöä seppeleenlaskulla sankarihaudalla ja Veteraanipuistossa kansallisen veteraanipäivän aamuna. Tämän vuoden veteraanipäivä oli erityinen kahdesta syystä: toisen maailmansodan sotatoimien päätymisestä tulee kevään ja kesän aikana kuluneeksi 70 vuotta. Suomessa aseet vaikenivat Lapin sodan päättymisen myötä päivälleen 70 vuotta sitten. Toiseksi seppeleenlasku kuului maan suurimman maanpuolustusjärjestön Reserviläisliitto ry:n 60-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin.

Toijalan sankarihaudalla seppeleen laskivat Toijalan Seudun Rintamaveteraaneja Erkki Kitunen, Sotainvalidien Veljesliiton Toijalan osaston Juha Vuorinen ja Toijalan Seudun Reserviläisten Timo Lehtonen. Sankarihaudan lippuvartiossa olivat Toijalan Seudun Reserviläisten Seppo Valkama ja Jarmo Perttunen sekä Toijalan Seudun Reserviupseerikerhon Jaakko Sirola. Kunniavartiomiehinä toimivat Reserviläisten Jouni Ijäs ja Reserviupseerikerhon Raimo Linnala. Kaikkiaan tilaisuuteen osallistui 13 henkilöä.

 

Marko Kivi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?