Klaara Leponiemi juoksi maantiejuoksun SM-kultaa

Klaara Leponiemi voitti viikonloppuna jo toisen kultansa maantiejuoksun SM-kisoissa 17-vuotiaiden sarjassa. Hopealle sijoittu Inka Nurminen Jyväskylän Kenttäurheilijoista ja kolmanneksi Forssan Salamaa edustava Astrid Snäll. Kuva Jarkko Leponiemi.

Klaara Leponiemi voitti viikonloppuna jo toisen kultansa maantiejuoksun SM-kisoissa 17-vuotiaiden sarjassa. Hopealle sijoittui Inka Nurminen Jyväskylän Kenttäurheilijoista ja kolmanneksi Forssan Salamaa edustava Astrid Snäll. Kuva Jarkko Leponiemi.

Nuorten SM-hiihdoista kaksi pronssimitalia tänä talvena voittanut 16-vuotias Klaara Leponiemi Viialasta on myös kovassa juoksukunnossa. Viime lauantaina Klaara voitti 17-vuotiaiden naisten sarjan kultaa maantiejuoksun SM-kisoissa Siuntiossa. Klaara juoksi kymmenen kilometrin matkan aikaan 38,35, joka on akaalaisurheilijan uusi ennätys.

– Kisa meni ihan hyvin, vaikka valmistautuminen oli huonoa. Kipeän polven takia en päässyt juoksemaan lenkkejä, vaan jouduin tekemään korvaavia treenejä. Kisoihin osallistuminen oli polven takia epävarmaa, mutta se parani juuri niin, että pääsin juoksemaan, Klaara kertoo.

Kultamitali on Klaaralle jo toinen samassa sarjassa. Hän voitti maantiejuoksun SM-kultaa myös 2013 Tuusulassa. Nyt Klaaran ennätys kympillä parani 11 sekuntia. Entinen ennätys 38,46 oli radalta.

Jos polvi sallii, Klaara aikoo toukokuussa osallistua SM-maastoihin. Juoksuharjoittelun hän korvaa rullahiihdolla.

– Aion keskittyä lähinnä pitkiin matkoihin, mutta harjoituksena voi juosta joskus lyhyemmänkin matkan, Lempäälän Kisaa juoksussa edustava Klaara arvioi kesän kilpailukautta.

Harjoittelun ohella Suomen mestarin kesäsuunnitelmiin kuuluu sellonsoitto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?