Viialan museon paikka ratkaistaan syksyllä

Viialan museo tarvitsee uudet tilat kaupungin myytyä lähellä Mäntymäen vanhainkotia sijaitsevan kiinteistön, johon kuuluu museona toiminut navettarakennus sekä asuinrakennus.

Viialan museo tarvitsee uudet tilat kaupungin myytyä lähellä Mäntymäen vanhainkotia sijaitsevan kiinteistön, johon kuuluu museona toiminut navettarakennus sekä asuinrakennus.

Akaan kaupunki päättää Viialan museon uudesta paikasta vasta syksyllä. Parhaillaan museon esineistöä inventoidaan ja museon tilaa tyhjennetään. Vanhassa navettarakennuksessa toiminut Viialan museo tarvitsee uudet ja toimivammat tilat kaupungin myytyä alkuvuodesta kiinteistön yksityiselle.

Sivistysjohtaja Jukka Oksan mukaan tila-asiaan palataan, kun museolle on laadittu suunnitelma uudesta näyttelystä. Oksan mukaan näyttelyssä tullaan keskittymään viialalaiseen teollisuusperinteeseen. Uusissa tiloissa museon on tarkoitus aloittaa kesällä 2016.

Sivistysjohtaja Oksan mukaan museon paikaksi ovat edelleen ehdolla aiemminkin esillä olleet Viialan viilatehtaan viilavarasto, nahkatehdas sekä entisen Säästöhallin talo. Viiala-seura on ilmoittanut kannattavansa tilojen hankkimista entiseltä nahkatehtaalta. Oksan mukaan nahkatehtaalta ehdolla on pari tilaa, jotka sijaitsevat rampin läheisyydessä, Huutokauppahuone Piijuskan naapurissa.

– Kaikki kolme vaihtoehtoa ovat edelleen mukana kuvioissa, eikä uusia ehdotuksia ole ilmaantunut. Päätös tehdään todennäköisesti näistä vaihtoehdoista, Jukka Oksa toteaa.

Ennen tilapäätöstä museoesineet varastoidaan välivarastoon, joka on todennäköisesti entinen Kylmäkosken kirjasto.

Museon tyhjentämisen yhteydessä sen noin 2000 esinettä lajitellaan kolmeen ryhmään, eli tulevaisuudessa hyödynnettäviin, eteenpäin lahjoitettaviin tai mahdollisesti huutokaupattaviin sekä kaatopaikalle meneviin. Kuljetus välivarastoon vaatii noin 500 muuttolaatikkoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?