Viialan ympäri juostaan lauantaina

Viime kevään Viialan Ympärijuoksua kevät aurinko helli täydeltä terältään. Kuva: Harri Mattila.

Viime kevään Viialan Ympärijuoksua kevätaurinko helli täydeltä terältään. Kuva: Harri Mattila.

Tulevana lauantaina 18.4. juostaan jo perinteeksi muodostunut Viialan Ympärijuoksu. Tasan kymmenen kilometrin lenkki kiertelee Viialan kevyenliikenteen väylillä ja kaduilla ja antaa hyvän kuvan taajaman asuinalueista.

– On hienoa huomata, kuinka lähellä maaseutua lopulta olemme. Entisen Lapin koulun maisemissa taajamasta ei ole tietoakaan. Ja heti kilometrin jälkeen ollaan taas Riitiälän omakotialueella, kertoo Viialan Valtin sihteeri Mika SieviKorte pyöräiltyään hölkkälenkin läpi.

– Nimenomaan juoksureitti on vuosien saatossa kiitosta kerännytkin. Paitsi vaihtelevat maisemat niin myös kohtuullisen tasainen lenkki miellyttävät harrastajia. Kun reitti on virallisesti mitattu tasan kympin mittaiseksi, se tarjoaa mahdollisuuden testata kevätkuntoaan tarkasti.

Viialan Valtin ja Akaan kaupungin yhdessä järjestämä tapahtuma on viime vuosina vakiinnuttanut paikkansa seudun kevään merkkinä.

– Aikainen ajankohta on tietenkin riski sään puolesta. Pari vuotta sitten mentiin lumiloskassa ja viime vuonna kirkas kevätaurinko helli juoksijoita. Juoksijat eivät onneksi harrastustaan laske säiden varaan, joten osallistujamäärä ei suuresti vaihtele kelien mukaan. Toivotaan kuitenkin aurinkoa ja kohtuullisen tuuletonta säätä lauantaiksi. Se takaisi toivottavasti vähintään sadan osallistujan joukon, Sievi-Korte arvioi.

Viialan Ympärijuoksu starttaa Viialan urheilukentältä kello 13.

– Toivottavasti mahdollisimman monet niistä akaalaisista, jotka eivät osallistu itse tapahtumaan, ilmestyvät kannustamaan juoksijoita reitin varrelle, toivoo Sievi-Korte.

Viialan Ympärijuoksu avaa kevään juoksukauden Akaassa. Toijala Hölkkä juostaan seuraavana lauantaina 25.4.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?