Toijala Hölkkä juostaan lauantaina 25.4.

Akaan Isku osallistui joukkueena viime vuotiseen Toijala Hölkkään iloisella mielellä. VasemmaltaJussi Mäkelä, Maritta Tuominen ja Satu Lehtonen. Kuva: Tuulikki Moisio.

Akaan Isku osallistui joukkueena viime vuotiseen Toijala Hölkkään iloisella mielellä. VasemmaltaJussi Mäkelä, Maritta Tuominen ja Satu Lehtonen. Kuva: Tuulikki Moisio.

Yli 30 kertaa juostu Toijala Hölkkä on vakiinnuttanut paikkansa huhtikuun loppupuolelle. Seuraava Toijala Hölkkä juostaan lauantaina 25.4. Kisakeskuksena toimii tuttuun tapaan Nahkialan koulu. Kaikkien sarjojen juoksijat lähetetään matkaan yhteislaukauksella kello 12.

Miehet/naiset -sarjassa juostavat matkat ovat 10 ja 5 kilometriä, M/N40-sarjassa 10 kilometriä. Oma sarja nelikymppisille on mukana nyt toista kertaa. Nuoret kilpailevat entiseen tapaan sarjoissa T/P 10, 12 ja 14 vuotta, ja heillä matkana on 3 kilometriä.

Kympin reitti kiertää perinteisen, hyvää palautetta juoksijoilta saaneen Ketunpesien lenkin. Juoksijat lähtevät koululta Rapusaarentielle jatkaen Hämeentietä ja Hämeenlinnantietä Tyriseväntielle. Matka jatkuu Teristen- ja Terissaarentielle palaten Ketunpesäntietä takaisin koululle.

Viiden kilometrin lenkki kiertää Nahkialanjärven ympäri sekä koulun ja Satamatien välisellä alueella. Kolmen kilometrin reitti kulkee Nahkialanjärven ja Rapusaaren tien välimaastossa. Reittikartat ovat nähtävillä Toijalan Vauhdin kotisivuilla ja paikan päällä kisakeskuksessa.

Hölkkätapahtuma on kerännyt vuodesta toiseen osallistujia pitkienkin matkojen takaa, mutta järjestäjä eli Toijalan Vauhti toivoo erityisesti akaalaisten juoksun ystävien osallistuvan aiempaa aktiivisemmin oman paikkakunnan hölkkään. Kilpailemisen sijasta tapahtumaan voi osallistua myös puhtaasti kuntoilumielessä.

Viikkoa aiemmin eli 18.4. juostava Viialan Ympärijuoksu ja Toijala Hölkkä tarjoavat hienot mahdollisuudet paikkakunnan juoksijoille haastaa itseään ja testata talven aikana hankittua juoksukuntoa, sillä molempien tapahtumien kympit ovat virallisesti mitattuja.

Osallistumismitalit kympin ja vitosen kiertäjille

Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta, ja kaikki kympin ja vitosen kiertäjät saavat muistoksi Toijala Hölkkä -osallistumismitalin.

Tässä yhteydessä sopii juoksun puremia muistutella myös sunnuntaina 30. elokuuta juostavasta Akaan Mesihölkästä, jossa kympin lisäksi uutuutena on puolimaraton entisen Jalantijärven kierroksen sijasta.

Toijala Hölkkään voi ilmoittautua ennakkoon kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. Lisätietoja osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/.

 

Tuulikki Moisio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?