Riento tasoitti ottelusarjan huikean taistelun jälkeen

Kokeneen Matti Ollikaisen rauhallisuus oli valttia tärkeässä pelissä. Järkevät hyökkäykset ja varma hihapeli toivat Ollikaiselle joukkueen parhaan pelaajan palkinnon. Libero Lassi Lahti (11) jäi tämän vastaanoton kohdalla työttömäksi. Hakkuri Dmitri Borichev (16) ja keskitorjuja Lauri Kurki (7) valmistautuvat hyökkäykseen. Kuva Harri Mattila
Kokeneen Matti Ollikaisen rauhallisuus oli valttia tärkeässä pelissä. Järkevät hyökkäykset ja varma hihapeli toivat Ollikaiselle joukkueen parhaan pelaajan palkinnon. Libero Lassi Lahti (11) jäi tämän vastaanoton kohdalla työttömäksi. Hakkuri Dmitri Borichev (16) ja keskitorjuja Lauri Kurki (7) valmistautuvat hyökkäykseen. Kuva Harri Mattila

Sunnuntaina 29.3. Toijalan monitoimihallilla oli lentopallon mestaruusliigan paikka katkolla Akaa-Volleylle. Hienosta taistelusta huolimatta kruunu jäi sunnuntai-illasta puuttumaan, ja huikean 464-päisen kotiyleisön harmiksi Joensuun Riento otti otteluvoiton 2–3 (21–25, 29–27, 25–18, 22–25, 11–15). Näin Riento siirsi ratkaisun liigapaikasta keskiviikolle ja varasti kotietunsa takasin.

Ensimmäistä erää Riento hallitsi alusta alkaen vieden peliä muutaman pisteen johdossa. Riento puolusti erässä lähes kaiken mahdollisen ja muutaman mahdottomankin pallon ja pelasi taistelevalla ilmeellä ansaiten erävoittonsa.

Toisen erän kulku näytti pitkälle samanlaiselta, ja Riento tuntui laskettelevan erävoittoon vielä tilanteessa 20–23. Tässä kohtaa kuitenkin Akaan Joni Mikkonen otti yksin torjunnalla Riennon hakkurin Ville Louhelan kiinni, ja heti perään Riennon kapteeni Joni Savimäki hyökkäsi leveäksi. Vielä kun Akaa-Volleyn puolelta hakkuri Dmitri Borischev pääsi hurjaan hyökkäysvireeseen, tuli erävoitto Akaaseen jatkopalloilla.

Viidennen erän loppu kääntyi vieraille

Pitkän erätauon jälkeen Akaa-Volleyn peli-ilme näytti todella vapautuneelta. Riento oli lähinnä vastaantulijan roolissa, kun kolmas erä saatiin kotijoukkueen nimiin.

Neljännen erän alkuun Riento pääsi muutaman pisteen karkumatkalle. Akaa-Volley tuli kuitenkin tasoihin tilanteessa 20–20, mutta erän loppukiri nähtiin valitettavasti Riennon puolelta, ja näin edessä oli jälleen viides erä.

Viides erä alkoi tasaisesti, mutta peli näytti olevan akaalaisten hallinnassa. Riennon hakkuri Louhela torjuttiin heti erän alkuun kolmesti, ja nousuhuuma katsomossa alkoi nousta. Akaa johti viidettä erää vielä 7–6 mutta sen jälkeen Riento sai vielä yhden lisävaihteen päälle. Erän loput isot pisteet menivät Riennolle 4–9, ja näin he juhlivat ratkaisun siirtymistä keskiviikolle.

Akaalla keskiviikkona vain voitettavaa

Altavastaajana ottelusarjaan lähtenyt kotijoukkue pettyi, mutta käänsi katsetta jo keskiviikolle. Ennen tämän ottelusarjan alkua Riennon porukka tiedettiin kovaksi. Tiedettiin myös, että he ovat kauden aikana kokeneet vaikeuksia muun muassa loukkaantumisten muodossa, ja kausi liigassa on senkin takia mennyt heiltä alakanttiin.

Tällä hetkellä Riennon joukkueessa on kaikki pelaajat terveinä ja pelikunnossa. Haastajan roolissa karsintasarjaan lähtenyt Akaa-Volley on kaikkien yllätykseksi napannut kaksi makeata vierasvoittoa Joensuussa ja venyttänyt otteluparin vihoviimeiselle loppusuoralle.

Ottelusarja on kuitenkin edelleen pahasti kesken. Akaa-Volley matkaa Joensuuhun keskiviikoksi asenteella ”vain voitettavaa”. Paineet ovat edelleen täysin kotiyleisön edessä esiintyvällä Riennolla, joka ei tällä kaudella ole vielä Joensuussa Akaa-Volleyn kyennyt kaatamaan.

Varmaa on kuitenkin se, että tämän otteluparin keskiviikkona voittava joukkue on todella ansainnut paikkansa ensi kauden liigassa.

Toisessa karsintaparissa 1-sarjan voittanut KyKy Kyyjärveltä hävisi oman ottelusarjan suoraan 3–0 liigan jumbolle Särkät Volleylle saaden kolmeen peliin vain yhden erävoiton.