Historiallisia mitaleja seuraa karsinta liigapaikasta

Akaa-Volley voitti 1-sarjan hopeaa

Hetken toipumisen jälkeen Akaa-Volleyn ykkössarjan  hopeamitalit kaulaansa saaneiden pelureiden kasvoille saatiin sentään hymyä aikaiseksi. Pelaajista kuvasta puuttuvat Adjete Agnithey, Juha Mäkikokko ja Lassi Lahti ja valmentajista Risto Lahti. Kuva Harri Mattila

Hetken toipumisen jälkeen Akaa-Volleyn ykkössarjan hopeamitalit kaulaansa saaneiden pelureiden kasvoille saatiin sentään hymyä aikaiseksi. Pelaajista kuvasta puuttuvat Adjete Agnithey, Juha Mäkikokko ja Lassi Lahti ja valmentajista Risto Lahti. Kuva Harri Mattila

Lentopallon miesten 1-sarjan finaalit huipentui viikonloppuna pelattaviin kahteen otteluun. Lauantaina Akaa-Volley kohtasi Kyyjärvellä KyKy BetSetin ja sunnuntaina pelattiin toinen osaottelu Toijalan Monarilla. KyKy BetSet vei molemmat ottelut suoraan 3–0 ja juhli näin sunnuntai-iltana Monarilla 1-sarjan mestaruutta.

Akaa-Volley lähti viikonlopun peleihin pahasti raajarikkoisena. Sunnuntain pelissä aloitus seitsikosta puuttui kolme pelaajaa, ja tähän ei laskettu edes kevään alussa loukkaantunutta Adjete Agnitheytä. Nämä ovat täysin turhia jossitteluja, mutta näin kovissa ja tärkeissä peleissä pitäisi olla ykköskenttä kunnossa, että voitosta pystyttäisiin taistelemaan.

Lauantaina pelattiin täysin ”yhtä maalia”, eikä Akaa-Volley sunnuntainakaan pystynyt KyKyä haastamaan kuin hetkittäin. Sunnuntain pelin etsikkoaika kotijoukkueella oli toisen erän lopussa kun tilanteessa 23–22 ei hyvää otetta pystytty kääntämään erävoitoksi, vaan kyky nappasi kolme pistettä putkeen ja vei erävoiton akaalaisten käsistä.

Akaa-Volleyn valmennusjohto sai pähkäillä useita vaihtoehtoja ykkössarjan finaaliin. Liberon paita puettiin ensimmäisen kerran Matti Ollikaisen (vas) päälle, Joni Mikkonen joutui flunssaisena kantamaan ison vastuun sekä vastaanottajana että hyökkääjänä, Arttu Löfgren (2) vastasi hienosti tarjolla olleeseen haasteeseen kun  Ollikainen oli liberona ja Jimmy Hernandez ei ollut parhaassa vireessään ja nuori Rami Rekomaa joutui paikkaamman kokeneen Juha Mäkikokon tonttia.

Akaa-Volleyn valmennusjohto sai pähkäillä useita vaihtoehtoja ykkössarjan finaaliin. Liberon paita puettiin ensimmäisen kerran Matti Ollikaisen (vas) päälle, Joni Mikkonen joutui flunssaisena kantamaan ison vastuun sekä vastaanottajana että hyökkääjänä, Arttu Löfgren (2) vastasi hienosti tarjolla olleeseen haasteeseen kun Ollikainen oli liberona ja Jimmy Hernandez ei ollut parhaassa vireessään ja nuori Rami Rekomaa joutui paikkaamman kokeneen Juha Mäkikokon tonttia.

– Karvaalta hopea maistuu tällä hetkellä. Nyt pitää vähitellen alkaa muistutella itseä siitä, että tämä on nyt jo paras tulos seuramme 1-sarjahistoriassa ja kääntää katseita liigajoukkueen kohtaamiseen. Miesvajaus näkyi viikonlopussamme, mutta niillä mennään, ketä terveenä on, analysoi peliä Akaa-Volleyn pääkäskijä Lauri Tihinen.

Esimerkiksi Jimmy Hernandesin korvannut Arttu Löfgren pelasi Tihisen mukaan mainion ottelun sunnuntaina ja hyökkäsi hyvillä tehoilla.

– Samoin nuori keskitorjujamme Rami Rekomaa nappasi KyKyn kovan hakkurin Jaakko Aningon ensimmäisessä erässä kolme kertaa torjunnalla kiinni. Hyviä välähdyksiä oli ottelussa useita.

Toisen erän lopussa Akaa-Volleyn olisi Tihisen mielestä pitänyt olla piirun verran kovempi saadakseen uutta virtaa ja päästäkseen taistelemaan tosissaan otteluvoitosta.

– KyKy pelasi kyllä erinomaisesti, ja vaikka syötimme mielestäni hyvin, emme saaneet vastustajan vastaanottoa rikottua juurikaan. Myös pitkien pallorallien päätyminen vierailijoiden eduksi lähes järjestään söi joukkuettamme.

Päävalmentaja Lauri Tihisen mukaan 1-sarjan ylempi jatkosarja meni Akaa-Volleylta melko nappiin ja aika ylärajoilla.

– Joukkue venyi pelistä toiseen parhaimpaansa, ja kymmenestä tiukasta pelistä väännettiin yhdeksän voittoa. Jatkosarjan pelit saattoivat mennä vähän liiankin hyvin, ja ennakkosuosikin paineet kasautuivat pudotuspeleihin. Pudotuspelit olivat selvästi hermostuneempaa pelaamista, mutta toki se on ”voitto tai kesäloma”-peleissä normaalia. Tärkein kuitenkin saavutettiin, eli nyt karsitaan noususta mestaruusliigaan.

Liiga-Riento kohdataan vähintään kolmesti

Akaan miehistöllä on siis edessä karsinnat liigapaikasta liigajoukkuetta vastaan. Mestaruusliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunut Liiga-Riento Joensuusta kohdataan ottelusysteemissä paras viidestä, eli ensimmäisenä kolme peliä voittanut joukkue pääsee liigaan, ja hävinneen osaksi tulee 1-sarjapaikka. Tässä otteluparissa kotietu on Riennolla.

KyKy BetSet karsii liigan jumbosijalle jäänyttä Liiga-Särkkiä vastaan samalla tavalla, mutta siinä parissa Kyyjärvellä on kotietu. Selvää on, että paineet molemmissa ottelupareissa on liigajoukkueilla. 1-sarjasta nousua havittelevilla Akaalla ja Kyyjärvellä on vain voitettavaa.

Karsinnat jatkuvat jo tulevan viikon aikana. Aikatauluista ilmoitetaan Akaa-Volleyn nettisivuilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?