Toijalan Valpas haaveilee omasta hallista

Voitto Kukkonen (vas.), Eero Lehtonen, Pertti Tuomela, Arja Raiski ja Saija Roininen palkittiin mitalein Valppaan vuosikokouksessa. Mitalit ojensi kehitysministeri Sirpa Paatero.

Voitto Kukkonen (vas.), Eero Lehtonen, Pertti Tuomela, Arja Raiski ja Saija Roininen palkittiin mitalein Toijalan Valppaan vuosikokouksessa. Mitalit ojensi kehitysministeri Sirpa Paatero.

Kehitysministeri Sirpa Paatero oli viime keskiviikkona Toijalan Valppaan vieraana. Hänelle esiteltiin helmikuussa järjestetyn Valppaan kehittämisseminaarin antia.

Seminaarin teemana oli Tulevaisuuden muistelu. Kehittämisseminaariin osallistui sekä Valppaan nuorisoa aikuisia. Tulevaisuuden visioinnille ei seminaarissa asetettu rajoja, vaan tärkeintä oli löytää asioita, joita seuran jäsenet haluaisivat tehdä.

– Pääperiaate oli se, että ei saa tyrmätä mitään ehdotusta rahan puutteen perusteella, Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen kertoi.

Seminaarissa esille tulleista asioista mainittiin esimerkiksi jäsenrekisterin ja yhteystietojen ajan tasalle saattaminen, seuran oman gaalaillan järjestäminen, yhteistyökumppaneiden hankkiminen sekä Toijalan markkinoilla näkyminen. Myös Toijala Lentis -tapahtuman jatkuminen oli itsestäänselvyys.

Kunnianhimoisin haave oli kuitenkin oman urheiluhallin rakentaminen.

– Jos saan lottovoiton, rakennutan varmasti Valppaalle oman hallin, Saija Roininen naurahti kysyttäessä hallisuunnitelman realistisuudesta.

Squash-jaosto kuihtui tilojen puutteeseen

Valppaan omalle hallille olisi tarvetta, sillä seuran käytössä olevat tilat ovat sisäilmaongelmien takia kortilla. Tätä nykyä tilanne on pahin squashin pelaajilla, sillä Toijalan monitoimihallin squash-kentät on otettu opetuskäyttöön.

Tilojen puute on johtanut squash-jaoston hiipumiseen. Valppaan seura-aktiivi Pertti Tuomela tiedustelikin Sirpa Paaterolta, ovatko aikanaan Toijalan monitoimihallille myönnetyt valtion avustukset nyt oikeassa käytössä.

– Yleensä on jokin vuosimäärä, joka hallin täytyy olla varsinaisessa käytössään. Mutta onko urheilutilan muuttamisessa opetuskäyttöön mitään järkeä? Yleensä koulujen korjaamisen aikana oppilaat ovat parakissa, Paatero totesi.

Puheenjohtaja jatkaa ansiomerkki rinnassaan

Toijalan Valppaan tilaisuuden yhteydessä Paatero myös palkitsi seuran jäseniä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Suomen Työväen Urheiluliiton myöntämillä mitaleilla ja ansiomerkeillä.

TUL:n kultaisella seuratyöansiomerkillä palkittiin Pertti Tuomela, Arja Raiski ja Leo Virtanen. OKM:n ansiomerkin kultaisin ristein saivat puolestaan Eero Lehtonen ja Voitto Kukkonen. Toijalan Valppaan puheenjohtaja Saija Roinisen rintaan kiinnitettiin OKM:n ansiomitali.

Ministerivierailun ohessa järjestettiin myös Valppaan vuosikokous. Seuran uudessa johtokunnassa puheenjohtajana jatkaa Saija Roininen. Myös varapuheenjohtaja Mauri Lehtinen ja sihteeri Eero Lehtonen valittiin uudelleen.

Uudeksi rahastonhoitajaksi nimitettiin Eeva Talvinen. Uuden johtokunnan muut jäsenet ovat Kari Lehmusvirta, Eeva Riihiviita, Simo Syrjänen, Minna Sievola, Pertti Tuomela ja Leo Virtanen.

 

Tiina Kauppinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?