Vauhdin aikuisurheilijoille menestystä SM-hallikisoista

Jyväskylän Hipposhallilla järjestettiin 7.­–8.3. Suomen Aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-hallikilpailut. Nuorimmat urheilijat olivat 30-vuotiaita ja vanhin 95-vuotiaiden sarjassa kilpaillut 97-vuotias Ilmari Koppinen.

Sarjat ovat viiden vuoden välein. Toijalan Vauhdista mukana olivat Arto Kemppainen, Teemu Salminen ja Paula Leppäkorpi, joka tiettävästi on Vauhdin ensimmäinen naisedustaja Aikuisurheiluliiton kilpailuissa.

M35-sarjan korkeudessa kilpaillut Salminen otti ensimmäisen Suomen mestaruutensa tuloksella 172. Hopealle ylsi Ylämaan Pyrkijöiden Lenni Kääriä tuloksella 166 ja pronssille IF Femmanin Tommy Lahti, 136. Tämänhetkinen sisäratojen M35-sarjan kauden kärkitulos on Salmisen 181, jonka hän hyppäsi SM-kisojen jälkeen viime perjantaina.

N30-sarjan kuulassa Paula Leppäkorpi sijoittui neljänneksi jäätyään pronssista harmittavasti kuulan mitalla. Kilpailun mitalistit olivat Pyhäjoen Wirran Sini Haapalainen tuloksella 10,40, Kivijärven Kivekkäiden Riikka Ruuth 9,55 sekä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Maija-Liisa Hyppönen 8,90. Leppäkorpi tuli neljänneksi tuloksella 8,80. Kaksinkertaisen Akaan mestarin sisärataennätys on kuluvalta kaudelta 9,06.

M60-sarjan kuulaan osallistui Vauhdin kokeneempaa kaartia edustava Arto Kemppainen. Voiton otti Rauno Möttönen (Kunto-Pirkat) tuloksella 13,45, hopeaa Jouko Nikula (Kunto-Pirkat) 13,24 ja pronssia Tapani Kananen (Pyhäjärven Pohti) 12,67. Arto Kemppaisen työntämä kuula lensi 11,24, mikä oikeutti kovatasoisessa kisassa seitsemänteen sijaan.

Kisa oli hyvää lämmittelyä, sillä Kemppainen on lähdössä 23.–28.3. EM-hallikilpailuihin Puolan Toruniin.