Vanhemmat vaativat pitkäaikaista ja turvallista ratkaisua

Rasin koulun korjaamisesta jätettiin kuntalaisaloite

Joukko viialalaisten oppilaiden vanhempia on tehnyt kaupungille kuntalaisaloitteen Rasin koulun homevaurioiden korjaamisesta. Aloitteentekijät esittävät, että Rasin koulun home- ja sisäilmaongelmiin etsitään pitkäaikainen, terveyden kannalta turvallinen ratkaisu oppilaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Aloitteen on allekirjoittanut 36 henkilöä.

Tutkimuksissa Rasin puukoulun alapohjan rakenteissa on todettu runsasta homekasvua ja ryömintätilassa mikrobikasvustoja ja lahovaurioituneita puuosia. Vauriot aiheuttavat yhdessä rakenteen läpi tapahtuvan ilmavirtauksen kanssa sisäilmahaitan riskin ja aloitteen mukaan täyttävät terveydensuojelulainmääritelmän terveyshaitasta.

Aloitteentekijöiden mukaan yhtenä vaihtoehtona terveyshaitan poistamiseksi on esitetty sisäpuolisen lattiapinnan tiivistyskorjausta. Allekirjoittajat katsovat, että lattian tiivistäminen ja homeen jättäminen rossipohjan rakenteisiin ei ole turvallinen ja pitkäaikaisesti toimiva vaihtoehto.  Aloitteessa todetaan, että tiivistämistä kokeiltiin syksyllä 2014, jolloin ongelmat eivät poistuneet.

Lisäksi aloitteentekijät esittävät, että yli 100-vuotiaan koulun korjaamisen suunnittelussa kuullaan perinnerakentamisen asiantuntijoita.

Akaan vs. hallintojohtajan Niina Kuuselan mukaan Rasin koulua koskeva kuntalaisaloite menee teknisen toimen käsiteltäväksi. Käsittelyaikataulusta tulee ilmoittaa kuukauden kuluessa aloitteentekijöille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?