Viialan Eläkeläisille pilkkiottelun voitto

Jouko Ahosen (oik.) saalis puntarissa.  Punnitsijana Vesa Ruskeeniemi. Kuva Tuomo Huhtala
Jouko Ahosen (oik.) saalis puntarissa. Punnitsijana Vesa Ruskeeniemi. Kuva Tuomo Huhtala

Valkeakosken Ammattitauti­ ja Sairausinvalidit ry:n ja Valkeakosken Eläkeläiset ry:n perinteiset pilkkikisat ja talvitapaaminen pidettiin Vähäjärvellä 3.3. Pilkkikilpailuun haastetut Viialan Eläkeläiset onnistuivat paremmin aika huonosti syönnillään olleiden kalojen narraamisessa ja voittivat yhteistuloksella 2100 grammaa Valkeakosken 1430 grammaa vastaan.

Viialan voiton avaimena oli Jouko Ahonen. Ahosen saalis 1670 grammaa sisälsi muun muassa kaksi haukea, joista kumpikin riitti suurimman kalan palkintoon. Ahosen suurin hauki painoi 830 grammaa.

– Parikymmentä reikää veivasin rantakaislikon rajaan ja sieltä nyt vaan sattui tulemaan haukia kaksittain, Ahonen kommentoi.

Ahosen pilkit olivat tosin niin järeitä, ettei niillä ihan pikkukaloja voinut saadakaan.

Toiseksi sijoittui Valkeakosken Risto Kämäräinen (800 g). Kolmannen sijan jakoivat Valkeakosken Riitta Juhela ja Viialan Olavi Stenman (370 g). Viidenneksi tuli Valkeakosken Anneli Lahtinen ja kuudenneksi Viialan Pekka Taskila, jonka ainoa kala, 60 gramman ahven, palkittiin kilpailun pienimpänä.

Näiden kuuden enemmän tai vähemmän onnekkaan pilkkijän lisäksi ei muilla ollut asiaa punnitukseen, vaan tuloksena oli – ei nypyn nyppyä.

 

Tuomo Huhtala