1950-luvun tyylillä Toijalasta Hämeenlinnaan

Veturimuseoon pääsee sunnuntaina ilmaiseksi

Museodieselveturi saapuu Toijalaan ensi sunnuntaina Salpausselän kisosta. Veturilla on perässään muun muassa kunnostettu 2. luokan 72-paikkainen matkustajavaunu. Kunnostettu vaunu tekee neitsymatkansa Hämeenlinnaan.

Museodieselveturi saapuu Toijalaan ensi sunnuntaina Helsingistä.  Museojunan kyydissä voi matkata Toijalasta Hämeenlinnaan ja takaisin. Juna jatkaa Toijalasta Tampereelle asti.

Toijalan vanhan veturitallin ovet avautuvat kaikille kiinnostuneille sunnuntaina 8. maaliskuuta, jolloin Veturimuseoon voi tutustua iltapäivän ajan ilmaiseksi kello 12  alkaen. Toijalan rautatieaseman vieressä sijaitsevassa museossa on esillä toista kymmentä vanhaa veturia, moottorivaunua sekä runsas rautatieaiheisten pienesineiden näyttely. Akaan kultuurikoordinaattori Jaana Karin mukaan museo on auki vähintään kello 15 asti.

Talvitempauksen takana on Haapamäen Museoveturiyhdistyksen järjestämä museojunaretki Toijalasta Hämeenlinnaan. Salpausselän kilpailuista Toijalaan saapuva museojuna lähtee sunnuntaina matkaan Helsingin rautatieasemalta kello 9.20. Toijalasta juna lähtee takaisin  Hämeenlinnaa kohti kello 13.32. Kahdenkymmen minuutin pysähdyksen jälkeen juna palaa Toijalaan ja jatkaa Toijalasta Tampereen kautta kotitalliinsa Haapamäelle.

Junaa vetää museodieselveturi Dr13 Alsthom, jonka perässä kulkevat 1950-luvun matkustajavaunut, joissa on yhteensä yli 300 istumapaikkaa. Yksi vaunuista on vastikään kunnostettu toisen luokan 72-paikkainen matkustajavaunu.

Lämmitetyissä matkustajavaunuissa toimivat myös wc:t. Lastenvaunuja ja matkatavaraa voi kuljettaa junan matkatavaraosastossa.  Liput matkalle myydään junassa ja maksuvälineenä käy vain käteinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?