Samuli Sievi-Korte hyppäsi ennätyksensä ja SM-hopealle

Viialan Valtin Samuli Sievi-Korte tyytyväisenä 206 sentin korkeudella olleen riman ylityksen ja SM-hopeaa tuoneen hypyn jälkeen. Kuva: Mika Sievi-Korte.
Viialan Valtin Samuli Sievi-Korte tyytyväisenä 206 sentin korkeudella olleen riman ylityksen ja SM-hopeaa tuoneen hypyn jälkeen. Kuva: Mika Sievi-Korte.

Viialan Valtin Samuli SieviKorte on onnistuneesti ravistanut Suomen raskaan rasitukset jäsenistään. Varusmiespalvelu päättyi joulukuussa ja harjoittelu on päässyt toden teolla käyntiin tammikuussa.

–     Kyllähän tuo metsässä ja maanteillä marssiminen ja pitkät metsäleirit luonnollisesti rokottivat melkoisesti korkeushyppääjän tarvitsemaa kimmoisuutta ja herkkyyttä viime kauden aikana. Voimaa ja kestävyyttä on tullut lisää, arvioi valmentaja Heli Mattila suojattinsa tilannetta.

– Nyt on pari kuukautta päästy tekemään tarvittavia harjoitteita ja tulos on tässä. Samulin halliennätys on nyt 206, hymyili onnellinen valmentaja.

Toukokuussa 21 täyttävä tuore vänrikki oli helpottunut Turun Kupittaan urheiluhallissa 22-vuotiaiden SM-hopeamitalin tuoneen kilpailun jälkeen. Kultamitali matkasi Saloon Samuli Erikssonin kassissa. Voittotulos oli 208.

– Viikko sitten miesten SM-hallikisoissa Tampereella sain verryttelyssä ristiselän tienoille lievän krampin enkä kyennyt tekemään ainoatakaan kelvollista kilpailuhyppyä. Silloin totisesti harmitti. Mutta nyt harmittaa vielä enemmän. Miesten SM-pronssi vietiin juuri 206 tuloksella, sanaili Sievi-Korte.

Hyppääjän selkävaiva saatiin viikolla hoidettua akupunktiolla ja fysioterapeutin ohjeilla.

Miesten SM-kisojen epäonni ei kuitenkaan vienyt ennätyshypyn hohtoa. Leveä hymy hyppääjän kasvoilla kertoi aivan muusta kuin menneen harmittelusta.

Valtin tämän hetken tähtiurheilija saavutti jo yhdeksännen SM-mitalinsa. Tulos 206 on jo niin kovaa tasoa, että korkeushypyn seuraennätys saattaa olla vuosikymmeniä Sievi-Kortteen hallussa. Tulos 206 on Viialan ennätys. Edellinen, 205 oli Kauko Heikkilän nimissä ja hypätty vuonna 1968.

– Toivottavasti ei kuitenkaan vuosikymmeniä. Olisi hienoa, jos jo lähitulevaisuudessa löydettäisiin hyppääjä, joka kykenisi haastamaan Samulin tuloksia. Toki Samulin todelliset rajat ovat vielä näkemättä. Mielenkiinnolla valmistaudumme kesän koitoksiin. Kalevan Kisat täytyy varmasti asettaa ykkössijalle, vaikka 22-vuotiaiden SM-kisatkin totta kai kiinnostavat, valmentaja Mattila arvioi.

Sievi-Kortteen ennätys ulkoradoilla on parin vuoden takainen 202. Se lienee historiaa tämän kesän jälkeen, mikäli mies saa harjoitella terveenä kevään ajan. Kokenut valmentaja Heli Mattila vastaa hyppääjän perusharjoittelusta ja vielä kokeneempi Jouko Kilpi tekniikkavalmennuksesta.