FC Mietokastikeen tavoite on pelata tosissaan

Akaa sai uuden jalkapalloseuran

FC Mietokastikeen kapteenin Jukka Järvisen mukaan kuutosdivisioonassa pelaavan joukkueen tavoite on ensi kaudella pelata hauskuus edellä ja tosissaan. Pidemmällä tähtäimellä uusi seura tavoittelee Akaan jalkapallovaltikkaa.

FC Mietokastikeen kapteenin Jukka Järvisen mukaan kuutosdivisioonassa pelaavan joukkueen tavoite on ensi kaudella pelata hauskuus edellä ja tosissaan. Pidemmällä tähtäimellä uusi seura tavoittelee Akaan jalkapallovaltikkaa.

Jalkapallon kuutosdivisioonassa pelannut akaalainen joukkue TNS TFT on tämän kuun ajan ollut virallinen seura FC Mietokastike. Joukkueen kapteeni ja seuran hallituksen jäsen Jukka Järvinen kertoo virallistamisen taustalla olevan pelaajien halun kehittyä ja viedä joukkuetta eteenpäin.

– Lisäksi meillä ei ole ollut enää Toijalan nuorisoseuran kanssa muuta yhteistä kuin nimi, joten on helpompi hoitaa asioita, kun ne ovat nimeä myöten omissa käsissä, Järvinen perustelee.

FC Mietokastikkeen nimi on nähty aiemmin Akaan sählypuulakeissa, Toijala-Lentiksessä sekä jalkapallossa Valkeakosken korttelisarjassa, mutta sen alkuperä on Järvisen mukaan unohtunut.

– Kai se on syntynyt jostain vitsistä paikallisiin ruokapaikkoihin liittyen, Järvinen aprikoi.

Tällä hetkellä joukkue kaipaa itselleen hyvää ja humoristista logoa, jonka ideoimiseen Järvinen haastaa kaikki akaalaiset.

– Olisihan se hauskaa, jos logon suunnittelisi vaikka joku viisivuotias akaalainen.

Logosuunnittelukilpailuun voi osallistua joukkueen Facebook-sivulla ja voittajalle on luvassa joukkueen oma fanipaita.

Muutenkin joukkue pyrkii Järvisen mukaan lisäämään näkyvyyttään sosiaalisessa mediassa sekä luomaan itselleen Akaaseen vakituista faniporukkaa.

– Otteluiden live-seuranta olisi tarkoitus saada toimimaan somessa.

Lisää paikallista urheiluhenkeä

Vaikka joukkueen leikkimielinen tähtäin on Järvisen mukaan Euroopan pelikentillä, ensimmäisenä haasteena ja tavoitteena on saada joukkueelle kaksi pelivuoroa Toijalan keskusurheilukentältä.

– Onhan se ihan fakta, että Toijalan Pallo saa täällä parhaat pelivuorot ja muut saavat jakaa sen, mitä jäljelle jää.

Joukkueen pyrkimys on kuitenkin Järvisen mukaan toimia hyvässä urheiluhengessä ja saada Akaaseen lisää tervettä kilpailua.

– Meillä oli jo viime kesänä kentällä mukavaa paikallisotteluiden tunnelmaa, kun pelasimme samassa lohkossa pelaavaa Kylveä vastaan. Itse asiassa katsojiakin oli noissa kotipeleissä saman verran kuin Topan kärkijoukkueen matseissa.

Kesän joukkueen kokoonpano on Järvisen mukaan vielä hieman auki, ja vaikka joukossa on monen muun lajin ammattilaispelaajia, nuoria pelimiehiä yritetään vielä kalastella kesän nurmikentille.

– Vaikka olemme tiivis ja hauska porukka, emme ole mikään suljettu rinki, joten mukaan pääsee helposti, Järvinen vinkkaa.

Järvisen mukaan tarkoitus on, että viime kaudella alkaneet säännölliset harjoitusvuorotkin sitouttavat pelaajat mukaan.

– Pelaamme hauskuus edellä, mutta tosissaan. Onhan voittaminen aina keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen.

Pääosa FC Mietokastikkeen pelaajista tulee Akaasta, mutta sitoutumista kysytään tulevalla kaudella entistä enemmän.

– Jos osa pelaajistamme saapuu harjoituksiin töistään tai kotoaan Tampereelta asti, joten olisihan se noloakin, jos täällä asuvat eivät jaksaisi tulla paikalle.

32-vuotias, Kylmäkoskella syntynyt Jukka Järvinen kertoo syttyneensä jalkapallosta vasta aikuisella iällä.

– Ei minulla ole mitään jalkapallotaustaa, vaikka pelasin minä lapsena Kylven junnuissa. Olen ollut enemmän sellainen moniurheilija, kapteeni Järvinen toteaa.

 

Uuden akaalaisen urheiluseuran hallituksessa istuva Jukka Järvinen uskoo FC Mietokastikkeen luovan Akaaseen lisää tervettä kilpailua sekä hyvää urheiluhenkeä eri seurojen välille.

Uuden akaalaisen urheiluseuran hallituksessa istuva Jukka Järvinen uskoo FC Mietokastikkeen luovan Akaaseen lisää tervettä kilpailua sekä hyvää urheiluhenkeä eri seurojen välille.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?