Kirkkokonsertissa kuullaan Shakespearen runoja

Jussi Lehtipuu ja Steven Wilkinson konsertoivat Kylmäkosken kirkossa sunnuntaina 8. maaliskuuta kello 15.

Jussi Lehtipuu ja Steven Wilkinson konsertoivat Kylmäkosken kirkossa sunnuntaina 8. maaliskuuta kello 15.

Baritoni Jussi Lehtipuu ja kitaristi Steven Wilkinson konsertoivat sunnuntaina 8. maaliskuuta Kylmäkosken kulttuurikirkossa. Kello 15 alkava konsertti kantaa nimeä Close thine eyes, ja laulujen tekstit ovat pääosin 1500- ja 1600-luvuilta William Shakespearen, Samuel Danielin ja Robert Herrickin käsialaa. Sävellyksiä kuullaan englantilaisilta Robert Dowlandilta ja John Rutterilta sekä juhlavuottaan viettävältä Jean Sibeliukselta. Baritoni-kitara -duo on harvemmin Suomessa kuultu yhdistelmä, joka luo intiimin ja herkän tunnelman.

Kinkerit kutsuvat

Moni sanoo, ettei tunne messua tai jumalanpalvelusta omakseen: Virret ovat tuntemattomia, samoin liturgiset laulut. Ongelma on vielä sekin, ettei tiedä, milloin kirkossa pitää seistä ja milloin istua, vaikka kiinnostusta tulla kirkkoon olisikin.

Tämän kevään kinkereillä onkin aiheena messu tutuksi ja rakkaaksi. Kinkereillä käydään lyhyesti läpi, miksi jumalanpalveluksia vietetään ja mitä niissä tapahtuu.

Kinkeripaikkoja on viisi eri puolilla pitäjää. Ensimmäiseksi kokoonnutaan Kylmäkosken Piilopirttiin Myllyniemille tiistaina 10. maaliskuuta kello 18. Muut kinkeripaikat ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?