Akaalaiset potilasjärjestöt hakevat yhteistä säveltä

Johtava hoitaja Marja Lehtonen kertoi hoitotakuun toteutumisesta akaalaisten potilasjärjestöjen edustajille. Akaassa ja Urjalassa tilanne on hänen mukaansa valtakunnallisesti katsoen vähintään tyydyttävä.
Johtava hoitaja Marja Lehtonen kertoi hoitotakuun toteutumisesta akaalaisten potilasjärjestöjen edustajille. Akaassa ja Urjalassa tilanne on hänen mukaansa valtakunnallisesti katsoen vähintään tyydyttävä.

Akaan Toijalan yhteiskoululla helmikuun alussa kokoontuneet useat akaalaiset potilasjärjestöt ovat päättäväisesti alkaneet etsiä yhteistä säveltä toimintaansa. Kaupungin terveystoimen kokoon kutsuma tilaisuus oli saanut liikkeelle seitsemän potilasjärjestön ja kahden laaja-alaisemman järjestön edustajat.

Kokoontumisen keskeisenä teemana oli kartoittaa järjestöjen ja Akaan kaupungin välisen yhteistyön tulevaisuutta. Yleisenä havaintona voi mainita, että aiempaa enemmän toivottiin yhdessä tekemistä: tapaamisia, vierailuita, aloitteita, tietojenvaihtoa, vuoropuhelua ja jatkuvuutta. Keskustelu eteni myös syviin yksityiskohtiin. Esimerkiksi saattohoitopotilaille, joilla ei ole omaisia, toivottiin vierellä kulkijaa elämän viime vaiheisiin. Tehtävä sopii erinomaisesti tasapainossa itsensä kanssa olevalle vapaaehtoiselle. Ikäihmiset vanhainkodeissa, palvelutaloilla ja vuodeosastolla kaipaavat viriketoimintaa: lukijoita, keskustelijoita, ulkoiluttajia, tapahtumienjärjestäjiä.

Hynttyyt yhteen Hunajahulinoille

Järjestöväen kokous ei jäänyt pelkäksi istumiseksi. Keväämmällä on yleisötapahtuma, jossa teemana on suun terveydenhoito. Kaikille avoimia teemaluentoja on tarkoitus jatkaa. Yhdistykset harkitsevat myös näyttävää yhteistä esiintymistä tulevan kesän Hunajahulinoilla.

Jo maaliskuun 19. päivänä Akaan Apteekki ja Akaan Seudun Diabetesyhdistys ry järjestävät yhdessä Lääkehoidon päivän tapahtuman, jossa apteekeissa on päivän aikana mahdollisuus lääkehoidon arviointiin. Myös Viialan ja Urjalan apteekeissa tapahtuu. Illalla on aiheeseen liittyvä luento Varmiolan Kahvilassa Akaan Toijalassa.

Timo Rajala