Leijona Futsal haki pisteet Espoosta

Futsal-liigan pudotuspelit lähestyvät. Jäljellä on enää neljä kierrosta runkosarjaa, ja akaalainen Leijona Futsal on tiukasti kiinni neljännessä sijassa. Se tarkoittaisi kotietua puolivälieriin. Asemaa vahvisti lauantaina Espoosta haettu komea vierasvoitto, kun paikallinen GFT kaatui lukemin 1–3 (0–0).

Voitto maistui kaikin puolin ansaitulta. Pallonhallinta oli kauttaaltaan Leijonien, vaikka numerot pysyivätkin pitkään tasaisina. Toki omat paikkansa johto-osumaan oli espoolaisillakin, mutta vieraiden parhaaksi palkittu Tuomas Kallioinen oli tänään rautaa maalinsuulla.

Avausjaksolla ei vielä ylärimaa lähemmäs päästy, mutta toisella jaksolla päästiin. Läpi pelin isoja peliminuutteja kerännyt serbikenttä oli asialla ajassa 25:38, kun Stefan Krstic haki kulmapotkun jälkitilanteesta seinäsyötön Nenad Rancicilta ja laukoi pallon häkkiin. Leijonien toinen osuma olikin sitten yksi liigakauden komeimmista. Akaalaiset pitivät palloa omalla kenttäpuoliskolla, kun Rancic huomasi GFT-maalivahdin olevan muutaman metrin vastassa maaliltaan, ja millintarkka nosto vei pallon yläriman kautta maaliviivan oikealla puolelle.

Kotijoukkue haki kavennusta lentävällä maalivahdilla enemmän tai vähemmän koko loppupelin. Pallo saatiin lopulta kertaalleen molempiin maaleihin. Ensin espoolaiset rikkoivat Tuomas Kallioisen nollapelin, mutta pian perään Jirka Järvi vapautti Espooseen matkustaneen äänekkään Leijona-fanijoukon piinasta sijoittamalla pallon tyhjään GFT-maaliin ja näin loppulukemiksi 1–3.

– Vähän hermostunutta pelailua, ja rentous oli pitkään kadoksissa. Hallittiin kuitenkin lähes koko matsi palloa ja oli vain ajan kysymys koska saadaan kuparinen rikki. Avausmaalin jälkeen olin varma kolmesta pisteestä. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä, Leijona-koutsi Pauli Jokinen kommentoi maukasta voittoa, joka oli muuten joukkueen historian ensimmäinen voitto Espoossa.

Ensi keskiviikkona pelataan Toijalassa

Voiton myötä Leijona Futsal jatkaa hyvistä asemista taistelua runkosarjan neljännestä tilasta. SoVo on nyt neljän pisteen päässä takana ja muut jo kauempana. Pisteitä kuitenkin kaivataan vielä, ja seuraava tilaisuus niiden keräämiseen on keskiviikkona 4. maaliskuuta, kun pudotuspelipaikkaa TPK Turusta matkustaa Monitoimihallille. Turkulaisilla onkin kalavelkoja maksettavanaan syyskierrokselta, jolloin Leijona Futsal haki pisteet Aurajoen rannalta maalein 1–4.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?