Juha Vuorinen jatkaa sotainvalidien puheenjohtajana

Valtiotieteiden tohtori Juha Vuorinen jatkaa Toijalan seudun Sotainvalidien puheenjohtajana. Osaston vuosikokous valitsi viime perjantaina hänet tehtäväänsä yksimielisesti. Myös hallitukseen valittiin erovuoroiset Hannu Lana, Eila Arvonen ja Anja Suomi uudelleen kaksivuotiskaudelleen. Hallituksen muut jäsenet ovat Eino Koskinen, Keijo Lintula, Alpo Tuominen ja Ainikki Koskinen. Hallituksen varajäseniä ovat Risto Suojanen ja Ulla Erkko.

Valtiotieteiden tohori Juha Vuorinen (vas.) johtaa edelleen Toijalan Seudun Sotainvaliideja. Hän on myös Sotainvalidien Kanta-Hämeen piirin hallituksen puheenjohtaja.

Valtiotieteiden tohori Juha Vuorinen (vas.) johtaa edelleen Toijalan Seudun Sotainvaliideja. Hän on myös Sotainvalidien Kanta-Hämeen piirin hallituksen puheenjohtaja.

Sotainvalidijäseniä Toijalan osastossa on 14 ja osastonkokonaisjäsenmäärä puolisoiden, leskien ja tukijäsenten kanssa on 46. Sotien päätyttyä sotainvalideja oli Suomessa noin 96 000 ja nyt on enää noin 4 000.

Toijalan seudun Sotainvalidit ei ole pelkkä veteraaniyhteisö. Se hoitaa virkistystoiminnan lisäksi sotainvalidien, puolisoiden ja leskien lakisääteisiä asioita. Vaikka veljeshenkeä vaalitaankin, osaston vuosittaiset varat menevät lähes kokonaan varsinaisten jäsenten kuntoutukseen ja virkistystoimintaan.

Jäsenten iästä huolimatta Toijalan osaston 72. toimintavuosi on erittäin vilkas käsittäen muun muassa toinen torstai tapahtuvan jäsentapaamisen. Kansallisen Veteraanipäivän viettoon osallistutaan yhdessä muiden Akaassa toimivien veteraaniyhteisöjen kanssa Hämeenlinnassa 27. huhtikuuta ja Sotainvalidien Veljesliiton 75-vuotisjuhlaa vietetään Helsingin Messukeskuksessa 18. elokuuta. Maaliskuussa retkeillään Tyrväntöön ja kesäkuussa käydään kesäteatterissa Ypäjällä.

Päivölään ei tule sotainvalidimuseota

Toijalan Seudun Sotainvalidit etummaisen puheenjohtaja Juha Vuorinen puuhasi valtakunnallista Sotainvalidimuseota Päivölän kansanopiston tiloihin. Tila opistolta oli katsottu, samoin rehtori Asko Aulangon suostumus hankittu. Opiston johtokunta ei kuitenkaan lupaa museon sijoittamiselle Päivölään antanut, ja nyt asia mietitään uudestaan.

Tällä hetkellä pohdinnassa on Sotainvalidimuseon sijoittaminen Hämeenlinnaan puolustusvoimilta vapautuneisiin tiloihin.

8sotainvalitit-1 8sotainvalidit-3 8sotainvalidit-4 8sotainvalidit-5

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?