Kurvolaan halutaan edelleen leikkikenttä

Akaassa tekeillä historiallinen kuntalaisaloite

Kurvolan asuinalue sijaitsee Toijalan keskustasta Lontilaan päin.

Kurvolan asuinalue sijaitsee Toijalan keskustasta Lontilaan päin.

Akaalaiset Elina Niemi ja Mari Yli-Koivisto ovat käynnistäneet nimien keräämisen kuntalaisaloitteeseen internetissä. Tavoitteena on saada Kurvolan asuinalueelle Toijalaan leikkikenttä.

Kurvolassa on aiemmin kerätty kentän puolesta nimilista, joka toimitettiin Akaan kaupungille. Mari Yli-Koivisto kirjoitti asiasta myös Akaan Seudun yleisönosastossa viime vuoden huhtikuussa.

Lapsiperheiltä puuttuu leikkipaikka

Kuntalaisaloite on julkaistu 9. helmikuuta osoitteessa www.kuntalaisaloite.fi. Palvelun kautta on tehty tähän mennessä 719 aloitetta kautta Suomen, mutta Akaasta ei vielä yhtään. Maanantaina 23.2. aloite oli kerännyt 65 osallistujaa.

Elina Niemen ja Mari Yli-Koiviston mukaan Kurvolan alueella asuu paljon lapsiperheitä, joilta puuttuu oma paikka, jossa leikkiä ja pelata.

– Kurvolassa on paljon uutta asutusta, ja koko ajan rakennetaan lisää. Pelkästään uuden Kurvolan alueella asuu tällä hetkellä yli kolmekymmentä leikkikenttäikäistä lasta. Leikkikenttäikäisten lisäksi alueella on paljon nuoria ja vanhempia, joilta puuttuu paikka pelien pelaamiseen ja kokoontumiseen yhteishengen edistämiseksi, Niemi ja Yli-Koivisto toteavat.

Heidän mukaansa leikkikenttä palvelisi myös vanhemman Kurvolan asukkaita ja houkuttelisi varmasti käyttäjiä muualta Akaasta.

Kurvola pitäisi rakentaa loppuun

Kuntalaisaloitteen mukaan uuden Kurvolan yleiskaavassa on leikkipuistolle ollut varattuna paikka, mutta leikkikenttää ei ole rakennettu, ja se näyttää jopa poistuneen kaupungin rakentamissuunnitelmista.

– Kuitenkin uudemmatkin omakotitaloalueet ovat saaneet oman leikkikenttänsä. On tärkeää, että Kurvolan asukkailla on samat palvelut ja mahdollisuudet kuin muillakin asuinalueilla. Lähellä ei ole kouluja tai päiväkoteja, joiden leikkialuetta voisi hyödyntää iltaisin ja viikonloppuisin.

Aloitteentekijät ovat sitä mieltä, että maankäytön strategisen kehityskuvan mukaisesti myös Kurvolan alue pitää rakentaa loppuun.

– Me Kurvolan alueen asukkaat ja aloitteen allekirjoittaneet vaadimme, että Kurvolaan rakennetaan uusi leikkikenttä, koska alueella on sille todellinen tarve asukkaiden tasapuolisen kohtelun ja palveluiden toiminnan turvaamiseksi. Odotamme Akaan kaupungilta ilmoitusta aloitteen johdosta suoritettuihin toimenpiteisiin.

Addresseja ei tarvitse käsitellä

Akaassa on kerätty aiemmin addresseja muun muassa kuntaliitosta vastaan, Viialan terveysaseman säilyttämisen puolesta, palaneen talon purkamiseksi, Lidlin saamiseksi Akaaseen ja Toijalan torin uudistamissuunnitelmia vastaan.

Vaikka esimerkiksi Lidl-addressi keräsi kolmessa viikossa lähes 3 000 nimeä, ei sen luovuttaminen kaupungille velvoita mihinkään toimenpiteisiin.

Kuntalaisaloite kaupungin pitää kuitenkin käsitellä. Jos allekirjoittaneita on vähintään kaksi prosenttia kunnan äänioikeutetuista, aloite täytyy käsitellä valtuustossa.

Jos käsiteltäväksi halutaan aloite kunnallisesta kansanäänestyksestä, sillä täytyy olla allekirjoittajina vähintään viisi prosenttia kunnan äänioikeutetuista.

Kommentit (2)

 1. Harry

  No huh.
  Tällä hetkellä kun pitäisi säästää kaupungin rahoja mahdollisimman paljon, niin pitäisi ajatella vähän mihin sitä rahaa lykätään.
  Onko kellään aloitteen tekijöistä mitään hajua siitä, mitä leikkikentän perustaminen ja kunnossapito kustantaa.
  Ei varmasti riitä 10 eikä 20tuhatta rakennus kuluihin ja laitteisiin. Kaikki laitteet kun pitää olla eu. hyväksyttyjä hiekasta lähtien.
  Huolto ja korjaus maksaa vuodessa takuulla muutaman tonnin, varsinkin kun tietää nyky nuorison, millä mikään ei tunnu pysyvän ehjänä.
  Eikös ensin yritetä käyttää näitä olemassa olevia.
  Vaikka niidenkään kunnossapitoon ei aina rahaa näytä riittävän.

 2. Asukas

  Tottakai kunnan talous on tiukilla ja mahdollisia säästökohteita pitää miettiä tarkkaan. Tässä ei kuitenkaan ole kyse uudesta investoinnista, vaan periaatteessa kunta on leikkikentän ”velkaa” Kurvolan asukkailla.

  Tämä siksi, että leikkikenttä on merkitty ja piirretty kaavaan, jonka perusteella Kurvolan asukkaat ovat tonttinsa kunnalta ostaneet. Näin ollen Kurvolan asukkaat ovat jo maksaneet leikkikentän kustannukset omakotitalotonttien hankintahinnassa, koska mielestäni hankintahinta sisältää myös ne kustannukset, että asuinalueen infrastruktuuri saadaan rakennettua loppuu asti suunnitelmien mukaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?