Akaan mielestä matkailun kehittäminen ei kuulu Pirkanmaan liitolle

Veturimuseossa kävi  kesänä yli 3000 ihmistä. Museoon tutustui  muun muassa sata ulkomaista vierasta. Kesän lopulla järjestetty Jumbo-päivä oi sekin menestys 400-500 kävijällään. Kuva Johanna Mäkinen.

Toijalassa sijaitsevalla Veturimuseolla  oli viime kesänä yli 3000  kävijää. Museoon tutustui muun muassa sata ulkomaista vierasta. Kesän lopulla järjestetty Jumbo-päivä oi sekin menestys 400-500 kävijällään. Kuva Johanna Mäkinen.

Akaan kaupunki ei innostu ajatuksesta, että Pirkanmaan liitto lähtisi kehittämään maakunnan matkailua. Akaa ei myöskään halua osallistua Pirkanmaan liiton kautta matkailun kehittämistoiminnan rahoitukseen.

Sen sijaan Pirkanmaan liiton tulisi Akaan mielestä keskittyä perustehtäviinsä. Kaupunki katsoo, että matkailu toimialana ja sen kehittäminen ovat luonteeltaan sellaisia, että paras hyöty saadaan yksittäisten kuntien tai kuntaryhmien, elinkeinoyhtiöiden ja matkailuyritysten yhteistyöllä. Akaan mukaan olosuhteet ja kehittämisen tarpeet poikkeavat kunnittain ja alueittain Pirkanmaan sisällä.

Pirkanmaan liitto on kysellyt Pirkanmaan kuntien kantaa liiton rooliin matkailun kehittämisessä. Akaan kaupungin vastauksen antoi kaupunginhallitus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?