Leijona Futsal nousi upeasti kotivoittoon

Nenad Rancic paineli kohti vastustajan maalia kahden punapaidan välistä.
Nenad Rancic paineli kohti vastustajan maalia kahden punapaidan välistä. Kuva: Jenni Nyström.

Leijona Futsal jatkoi sunnuntaina Toijalassa futsal-liigan neljännen paikan eli puolivälierien kotiedun metsästystä. Melko erikoisen pelin jälkeen tamperelainen PP-70 kaatuikin lukemin 4–3 (1–3) ja näin kolme pistettä jäi Akaaseen.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta huonon ja surkean välimaastosta. Pallo poltti jalassa, ja vierasjoukkue vaikutti paljon valmiimmalta taistelemaan pisteistä. Tulostaulu osoitti havainnon oikeaksi, kun tehokkaasti viimeistellyt vierasjoukkue meni kuudessa ja puolessa minuutissa 1–3-johtoon.

Vähitellen avausjakson aikana Leijona sai kuitenkin peliään paremmin ja paremmin uomiin. Pelin virtaus kääntyi kohti tamperelaismaalia, mutta viimeistelyssä oli rutkasti parantamisen varaa.

Avausmaalin ovelasti vastustajan kautta häkkiin ujuttanut Jirka Järvi syötti Nenad Rancicin avopaikkaan, mutta ylärima esti vielä tässä vaiheessa kavennusosuman. Muuten Leijona tyytyikin lähinnä paukuttelemaan palloa kohti Monitoimihallin päätyseinää.

Myös PP:llä oli pari maukasta paikkaa kasvattaa johtoaan, mutta Tuomas Kallioinen oli kolmannen maalin jälkeen laittanut portit kiinni, ja tauolle mentiin kaikesta huolimatta 1–3-lukemissa.

Maalivahti mukaan maalintekoon

Toista jaksoa oli pelattu vain reilut nelisen minuuttia, kun Leijona Futsal kaikkien yllätykseksi nosti maalivahti Kallioisen mukaan hyökkäykseen jo tässä vaiheessa. Miesylivoimalla pallonhallinta siirtyikin täysin kotijoukkueelle.

Leijona Futsalin maalivahti Tuomas Kallioinen nousi mukaan hyökkäykseen jo hyvissä ajoin ja onnistuikin maalinteossa. Kuva: Jenni Nyström
Leijona Futsalin maalivahti Tuomas Kallioinen nousi mukaan hyökkäykseen jo hyvissä ajoin ja onnistuikin maalinteossa. Kuva: Jenni Nyström

Kärsivällisen syöttömyllyn jälkeen tulosta tuli viitisen minuuttia myöhemmin, kun Jussi Nyström pääsi tuikkaamaan maalin edestä kavennuksen ajassa 28.59.

Loppukiri jatkui, ja minuutti minuutilta näytti siltä, että tasoitus on vain ajan kysymys. PP-70 vaikutti hiukan aseettomalta alivoimaisena pelatessaan, ja kun Leijona Futsal pääsi aikansa rauhassa hyökkäämään, kyllähän se tasoitus sieltä tuli. Jussi Nyström ohjasi ensin pallon tolppaan, ja reboundista Tuomas Kallioinen pääsi nostamaan pallon maaliin ohi PP-veskarin.

Rancic pelasti voiton Akaalle

Tasoitus ei riittänyt Leijonalle. Se lähti hakemaan voittomaaliakin lentävällä maalivahdilla. Järvi ja Kallioinen osuivat ensin tolppaan. Sitten Leijona-paidassa pitkän loukkaantumisen jälkeen liigaminuuteille päässyt Henri Ojala syötti pitkän sahauksen jälkeen pelin parhaaksi valitulle Nyströmille, joka käytti tamperelaispelurin höntyilyn hyväkseen ja pommitti keskeltä voimalla pallon häkkiin ajassa nelisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Tämän jälkeen Leijonakin palautti maalivahdin tolppien väliin, ja oli vieraiden aika lähteä jahtaamaan tasoitusta. Ylivoima oli melko vaarattoman oloista viimeiselle sekunnille asti.

Ajassa 39.59 PP-70 rakensi loistavan maalipaikan, jossa pallo saatiin jo Kallioisen ohitse, mutta Rancicin upea heittäytyminen maaliviivalla takasi tärkeät kolme pistettä Leijonille.

Hyvä joukkue löytää erilaisia tapoja voittaa pelejä, ja sunnuntaina kotijoukkue esitteli taas uudenlaisen keinon tähän valikoimaan. Makean voiton jälkeen asema sarjataulukon neljäntenä vahvistui, mutta lauantaina edessä on muutamaa pykälää vaikeampi paikka. Peliesityksen on syytä parantua rutkasti, sillä Leijona Futsal ei ole vielä koskaan hakenut pistettäkään Espoosta. Tätä taikaa lähdetään murtamaan GFT:tä vastaan lauantaina kello 15.

Juha Vedenpää