LC Toijala järjestää tämän vuoden markkinat

Lions Club Toijala järjestää tämänvuotiset Toijalan markkinat perjantaista lauantaihin 5.–6. kesäkuuta. Klubin varapresidentin ja aktivistin Pentti Kullan mukaan tarkoituksena on pitää perinteiset markkinat matalalla profiililla mutta myös jotain uutta tarjoten.

– Kaikki järjestöt ajattelivat, että jonkunhan se täytyy järjestää. Meillä oli tästä ensimmäisen kerran puhetta klubikokouksessa loppuvuodesta. On viisainta, että kokonaisvastuu on jollakin, Pentti Kulla sanoo.

Pentti Kulla sai muut Lions Club Toijalan jäsenet markkina-ajatuksen taakse, ja virallisesti asiasta päätettiin viime viikolla. Toijalan markkinoita ryhtyy nyt järjestelemään puolenkymmenen miehen työryhmä.

Pentti Kulla sai muut Lions Club Toijalan jäsenet markkina-ajatuksen taakse, ja virallisesti asiasta päätettiin viime viikolla. Toijalan markkinoita ryhtyy nyt järjestelemään puolenkymmenen miehen työryhmä.

Viime vuosina Toijalan markkinoita ovat järjestäneet ensin Toijalan Yrittäjät ja sitten Tapahtuma-Akaa ry. Viime vuonna lähes kaikesta vastannut Tapahtuma-Akaan Jani Vehka-aho jättäytyi nyt taustalle mutta on luvannut auttaa leijonia.

– Korostaisin Janin roolia, sillä ilman häntä tästä ei tulisi mitään. Olennaista on, että saamme myyjiä, ja Janilla on kaikki tiedot sähköisessä muodossa. Jos olisimme joutuneet nykäisemään tyhjästä koko markkinat, ei se olisi ollut mahdollista.

Toijalan toinen urosleijonaklubi, LC Toijala/Akaa, pyörittää markkinoilla perinteisesti juomatelttaansa. Lisäksi naisleijonien LC Toijala Arvo Ylppö on Pentti Kullan mukaan luvannut olla apuna markkinapäivinä.

Ravintola Leskirouvan taakse aiotaan tänäkin vuonna pystyttää lastenmaailma, jonne muutkin yhdistykset ovat tervetulleita toteuttamaan omaa ohjelmaansa.

Markkinatorin tapahtumalavalla nähdään paikallisia esiintyjiä, mikä on Pentti Kullan mukaan ollut myös markkinamyyjien toive.

– He halusivat kyselyssä paikallista ohjelmaa, sillä isompia tähtiä väki vain pölähtää katsomaan ja lähtee sitten pois.

Markkinoiden tuotto paikallisille nuorille

Toijalan Markkinoiden konsepti ja järjestämisvastuu on vaihdellut viime vuosina, mutta Pentti Kullan mukaan tapahtuma on lähes pakko järjestää.

– Markkinat ovat niin pitkä perinne, että jos ne jätettäisiin kerran pois ja markkinamyyjät vetäisivät ruksin päälle, heitä voi olla vaikea saada takaisin.

Kullan mukaan LC Toijala on varautunut jatkamaan markkinoiden järjestämistä.

– Hulluahan tällaiseen on lähteä niin, että järjestää tapahtuman vain kerran. Mutta katsotaan sitten ensi vuonna.

Tämän vuoden markkinoiden tuoton LC Toijala luovuttaa toijalalaiselle nuorisolle mutta ei heti markkinoiden jälkeen.

– Klubimme täyttää 60 vuotta huhtikuussa 2016, ja ajoitamme luovutuksen sinne, että saadaan vähän isompi potti kasaan.

Toijalassa on asiat tolallaan

Pentti Kulla työskenteli Toijalan Alkon päällikkönä vuodet 1983–1997 ja veti sen jälkeen Hämeenlinnan Tiiriön Alkoa vuoteen 2012. Eläkepäivillään hänellä on ollut enemmän aikaa sekä leijonatoiminnalle että sydäntä lähellä olevalle liikuntaharrastukselle.

Kullan perhe muutti Toijalaan vuonna 1983, ja Pentin mielestä asiat ovat täällä hyvällä tolalla.

– Perheessämme on kolme aikuista tyttöä, joista kaksi on muuttanut takaisin Toijalaan. Me olemme olleet tosi tyytyväisiä. Kauheita ei voi vaatia, mutta perusasiat ovat täällä ihan ok. Itse hiihdän paljon, ja ladut Kuusikankaalla ja sieltä Viialaan päin ovat nyt olleet tosi hyvässä kunnossa, Pentti Kulla kiittelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?