Minna Kaivoluoto kuuntelee terveysaseman asiakkaiden huolet ja murinat

Kiire ei saa estää olemasta kohtelias

Minna Kaivoluoto työskentelee pääasiassa Kylmäkosken terveysasemalla.

Minna Kaivoluoto työskentelee pääasiassa Kylmäkosken terveysasemalla.

Akaan Seudun Valopilkku-sarja jatkuu pääasiassa Kylmäkosken terveysasemalla lääkärin vastaanoton sairaanhoitajana työskentelevällä Minna Kaivoluodolla. Kaivoluotoa valopilkuksi ehdottanut Marja Joela kuvailee Kaivoluotoa työssään positiiviseksi, empaattiseksi ja miellyttäväksi ihmiseksi.

– Samaan yhtyy erittäin moni ihminen. Kylmäkosken terveysasemalle on todella kiva mennä, kun siellä on Minna Kaivoluoto, Joela perustelee.

Minna Kaivoluoto sanoo olevansa tunnustuksesta ”ihan äimänä” ja kiittelee puolestaan terveysaseman asiakkaita kohteliaiksi ja ymmärtäväisiksi.

Kaivoluoto pitää periaatteenaan palvella asiakasta hyvin.

– Vaikka olisi kuinka kiire tai arki stressaavaa, pitää olla hyvä asiakaspalvelija. Ihmisille pitää puhua kauniisti ja olla kohtelias.

Kaivoluodon mukaan negatiivinen palautekin pitää kuunnella rauhassa. Useimmiten sitä tulee, jos ihminen ei pääse lääkärille toivomassaan ajassa.

– Murinat täytyy kuunnella ja kertoa, mikä on käytäntö. Tietysti palautteen voi välittää myös esimiehille. Joskus ihmisellä voi olla kauhea hätä, mutta kun hän saa purettua sitä, voidaan päästäkin asian ytimeen. Häntä voi rauhoitella, voimme välittää viestiä lääkärille tai pyytää lääkäriä soittamaan.

Tietokone vie ison osan työajasta

Kaivoluoto valmistui 80-luvulla perushoitajaksi ja työskenteli Viialan terveysasemalla terveyskeskusavustajana, kunnes lähti jatkamaan alan opintoja ja valmistui terveydenhoitajaksi 90-luvun puolivälin lamaan.

– Olin valmistumisen jälkeen puoli vuotta työttömänä, kun hoitaja ei kelvannut mihinkään, jos ei ollut vanhaa virkaa. Sitten pääsin töihin Toijalan kaupungille.

Työura jatkui Toijalan kotisairaanhoidossa ja lääkärin vastaanotolla. Vuodesta 2007 lähtien Kaivoluoto on työskennellyt pääasiassa Kylmäkosken terveysasemalla.

Kaivoluodon tavalliseen työpäivään kuuluu ihmisten neuvontaa puhelimitse ja kasvotusten, hoitajan vastaanottoja, lääkärin avustamista ja tietojen kirjaamista tietokoneelle. Puhelimitse palvelua saava soittaja voi olla niin Kylmäkoskelta, Toijalasta, Viialasta kuin Urjalasta.

Minna Kaivoluodon ilonaiheita työssä ovat tyytyväiset potilaat ja mukavat työtoverit. Valopilkun mielestä hyvä työyhteisö on avain työssä jaksamiseen.

– Hyvä työpäivä on tiimityötä parhaimmillaan. Hoitaja tarvitsee lääkäriä aika monissa asioissa ja toisinpäin.

Kaivoluodon mukaan sairaanhoitajan perustyö on pysynyt samana, mutta tietojen kirjaaminen on lisääntynyt huimasti.

– Tietokoneen kanssa touhuaminen on haukannut työstä ison osan. Tuskin kuitenkaan työtä vaihtaisin, kun kerran löytyy tyytyväisiä potilaitakin, hän tuumaa.

Toijalassa asuva Kaivoluoto rentoutuu vapaa-ajalla liikkumalla.

– Täytyy kehua ToVoLin naisvoimistelijoiden jumpparyhmiä. Se on mielettömän hyvä seura ja siellä on mielettömän hyvät jumppaohjaajat. Sieltä saa virtaa.

 

Lääkärin vastaanoton sairaanhoitajana työskentelevän Minna Kaivoluodon mukaan työn ilonaiheita ovat tyytyväiset potilaat ja mukavat työtoverit.

Lääkärin vastaanoton sairaanhoitajana työskentelevän Minna Kaivoluodon mukaan työn ilonaiheita ovat tyytyväiset potilaat ja mukavat työtoverit.

 

 

 

Akaan Seutu etsii valopilkkuja

Akaan Seudun Valopilkku-sarjanssa kerrotaan ihmisistä, asioista ja ilmiöistä, jotka tavalla tai toisella ilahduttavat akaalaisia. Kuka tai mikä sinun mielestäsi on Akaan valopilkku? Ehdotuksia voi tehdä Akaan Seudun toimitukselle sähköpostilla osoitteeseen toimitus@akaanseutu.fi tai soittamalla numeroon 044 7557 211.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?