Valppaan pienokaiset hurmasivat Jyväskylässä

Isot nukkumatit peittivät pienet nukkumatit peiton alle.
Isot nukkumatit peittivät pienet nukkumatit peiton alle.

Lauantaina 7. helmikuuta järjestettiin TUL Joy Games -kevättapahtuma Jyväskylässä. Suurimpana lajina oli jälleen ryhmätanssi 57 joukkueella. Vaajakosken liikuntahalli täyttyi ääriään myöden isoista ja pienistä tanssijoista. Seurat olivat laittaneet parastaan esityksiä tehdessään.

Toijalan Valppaasta oli tällä kertaa mukana kolme esitystä.

12–14-vuotiaat tytöt esittivät Hullut Lapset -nimisen tanssin. Vajaan kuukauden koossa ollut ryhmä ehti tehdä itselleen hienon tanssin ja oppia vaikeitakin liikkeitä. Kymmenes sija oli hyvä harjoituskertoihin nähden.

10–12-vuotiaiden esityksen koreografina toimi Hilkka Toivonen-Alastaro. Tanssi oli puoliksi kansantanssia ja puoliksi kansantanssiin ujutettua hiphoppia. Asuina oli muun muassa tennareilla modernisoidut kansantanssiasut perinteisiä hämäläisiä punaisia päänauhoja unohtamatta. Asuihin yritettiin tuoda akaalaisuutta vaakunassakin olevalla punaisella värillä. Esityksen mummo myös luki tuolissaan paikallislehti Akaan Seutua. Esitys pääsi sarjassaan viidenneksi.

Akaalaislapset pelasivat virkatulla Twisterillä Vaajakosken Työväentalolla kisoja odotellessaan.
Akaalaislapset pelasivat virkatulla Twisterillä Vaajakosken Työväentalolla kisoja odotellessaan.

Seurasarjassa ei tänäkään vuonna ollut tungosta. Valpaan esitys Nukkumatit voitti suoraan TUL:n mestaruuden kultaisin mitalein ja kiertopalkinnoin. Esityksessä oli mukana koko kisoihin lähtenyt ryhmä aikuisista vauvoihin.

Kisojen nuorin osanottaja oli Valppaan Elias Hallberg. Viiden kuukauden ikäinen Elias ja vajaan kahden vuoden ikäinen Elli Penkki hurmasivat yleisön uninallen rooleissaan. Pikkukarhut nauttivat esityksestä suurta yleisöä ihmeissään tuijottaen.

Saija Roininen