Epäily koskee laajaa petoskokonaisuutta

Poliisi tutkii akaalaisen sähköfirman toimintaa

Sisä-Suomen poliisilaitoksen Valkeakosken tutkintayksikkö tutkii huomattavan laajaa petoskokonaisuutta. Akaalaisen TTA Finland Oy:n epäillään tehneen vuosina 2011–­2014 sähköurakoita ilman, että yhtiöllä tai sen asentajalla olisi ollut oikeutta tehdä sähkötöitä.

Poliisilla on tiedossa TTA Finlandin asiakastietoja niiden osalta, jotka ovat maksaneet työn yhtiön tilille laskun mukaisesti. Yhtiö on kuitenkin todennäköisesti tehnyt töitä myös siten, että maksut eivät ole ohjautuneet yhtiön tilille. Poliisi pyytää näitä henkilöitä ja yrityksiä ottamaan yhteyttä asian selvittämiseksi.

– Yhteydenottoa pyydetään tässä vaiheessa ainoastaan niiltä, jotka eivät ole maksaneet työstä TTA Finland Oy:n tilille laskun mukaisesti, poliisi kertoo.

Yhteydenotot pyydetään sähköpostilla osoitteeseen valkeakoski.sisä-suomi@poliisi.fi.

Kaikkien, jotka ovat teettäneet sähkötöitä TTA Finland Oy:n kautta vuosina 2011–2014, tulee poliisin mukaan tarkistuttaa valtuutetulla sähköurakoitsijalla sähkötöiden asianmukaisuus.

Sähkölaitteistoja saa asentaa ja korjata vain sellainen toiminnanharjoittaja, joka täyttää sähköturvallisuuslaissa asetetut vaatimukset. Mikäli asennustöitä suoritetaan ilman asetettuja vaatimuksia, työ katsotaan laittomaksi sähkötyöksi. Tällöin sähkötöitä teettävälle aiheutuu vaara, että mahdollisessa vahinkotilanteessa esimerkiksi vakuutusyhtiöllä on mahdollisuus olla maksamatta korvauksia, mikäli vahinko on aiheutunut laittomasta sähkötyöstä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?