Ura Ovi aloitti Akaassa

Leila Salo auttaa työtöntä kasvotusten

Ura Ovi palvelee tunnuslauseella ”Ratkaisuja etsitään ja löydetään, kun kaikki ovet aukaistaan.”  Leila Salo toimii uravalmentajana Akaassa ja Urjalassa.

Ura Ovi palvelee tunnuslauseella ”Ratkaisuja etsitään ja löydetään, kun kaikki ovet aukaistaan.” Leila Salo toimii uravalmentajana Akaassa ja Urjalassa.

Maksutonta, räätälöityä uraohjausta ja työhönvalmennusta työttömille työnhakijoille tarjoava Ura Ovi on aloittanut toimintansa Akaassa. Ura Ovi on Valkeakoskella perustettu yhdistys, jonka hallinnoima Ura Ovi -hanke palvelee nyt myös akaalaisia ja urjalalaisia. Pirkanmaan Ely-keskus sekä Akaan ja Valkeakosken kaupungit ja Urjalan kunta ovat myöntäneet hankkeelle rahoituksen kuluvan vuoden loppuun.

Ura Oven palvelut on tarkoitettu yli kolme kuukautta työttömänä olleille työnhakijoille. Asiakkaaksi pääsee työvoimahallinnon ohjaamana tai ottamalla suoraan yhteyttä uravalmentajaan.

Tavoitteena pysyvä työ

Akaassa ja Urjalassa uravalmentajana toimii akaalainen Leila Salo. Akaassa Salon toimisto sijaitsee Toijalan Valtatiellä entisissä Foto-Oksalan tiloissa ja Urjalassa kunnantalolla. Uravalmentaja aikoo tavata vuoden aikana yhteensä 60 akaalaista ja urjalalaista työtöntä.

– Tapaamisissa selvitetään palvelutarve ja menettelytapa, miten työtä lähdetään hakemaan. Tavoite on pysyvä työ, Salo kertoo.

Ammatinvaihtoa suunnittelevan asiakkaan kanssa mietitään oikeaa polkua edetä asiassa ja työtä hakevan kanssa pohditaan esimerkiksi koulutuksen päivittämistä. Tarvittaessa päivitetään työnhakutaidot.

– Asiakkaan kanssa kasvotusten käymme läpi hänen työhistoriansa, elämäntilanteensa ja osaamisensa. Tutustuminen ja luottamuksellisen suhteen luominen on tärkeää, koska yhteisenä tavoitteena on asiakkaan työllistyminen.

Työpaikat kaivetaan esiin

Leila Salo uskoo työpaikkoja löytyvän ahkeralla etsimisellä.

– Se perustuu siihen, että teemme hyvin aktiivista yritysyhteistyötä eli soittelemme ja haemme paikkoja. Mitä enemmän soittelemme ja käymme yrityksissä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä löydämme niitä.

Salo toivoo, että Ura Oven palvelut estävät asiakkaita tippumasta pitkäaikaistyöttömyyden puolelle. Tällöin hyötyjiä ovat myös Akaan kaupunki ja Urjalan kunta, kun ne välttyvät työmarkkinatuen osarahoituksesta eli maksamasta niin sanottuja sakkomaksuja pitkäaikaistyöttömistä.

Leila Salolla on työhistoriaa erilaisista työllistämiseen liittyvistä projekteista sekä Kelasta, työvoimatoimistosta ja kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan tehtävistä. Uravalmentaja tekee verkostoyhteistyötä kiinteästi TE-palvelujen ja alueen muun verkoston kanssa.

Leila Salon tavoittaa numerosta 044 975 5882 tai sähköpostilla leila.salo@uraoviry.fi.

5uraovi1

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?