Samuli Sievi-Korte ponnisti halliennätyksensä kauden avauskisassa

Takkuisen viime kauden jälkeen on jälleen valoa näkyvissä, sillä kolminkertainen korkeushypyn nuorten Suomen mestari, Viialan Valtin Samuli SieviKorte, 20, hyppäsi heti kauden avauskisassa uuden sisärataennätyksensä.

Turun Kupittaalla tammikuun viimeisenä päivänä käydyn miesten korkeuskilpailun voiton vei Raision Kuulan 18-vuotias lupaus Miro Rastas halliennätyksellään 206. Toiseksi sijoittui samalla tuloksella Salon Vilppaan Samuli Eriksson, joka kesällä on hypännyt peräti 216. SieviKorte sijoittui kolmanneksi hypättyään 201, joka ylittää sentillä hänen kahden vuoden takaisen halliennätyksensä ja jää vain sentin ulkoratojen parhaasta tuloksesta. Kupittaalla yritykset korkeudesta 204 olivat erittäin lupaavia, sillä vain hienoinen kantapäiden hipaisu toi riman joka kerta alas.

Suomen mestaruuskilpailut lähestyvät

Aikuisten Suomen mestaruuksista kilpaillaan Tampereella 21.–22.2. ja viikkoa myöhemmin Turku kutsuu vastaaviin 22-vuotiaiden kisoihin. Molemmissa kilpailuissa Samuli Sievi-Korte on varmasti mukana taistelemassa hyvistä sijoituksista, sillä harjoittelussa on pikku hiljaa päästy taas normaalirytmiin vuoden kestäneen varusmiespalveluksen jälkeen.

Tampereen SM-kisoissa nuorilla korkeushyppääjillä onkin mahdollisuus todelliseen esiinmarssiin, sillä kokeneesta kaartista Suomen ennätyksen haltija Osku Torro ilmoitti lopettavansa kilpauran viime kauteen, ja hallitseva Suomen mestari ja viimekesäinen EM-kisaedustaja Jussi Viita ei terveysongelmien vuoksi kilpaile hallikaudella.

 

Heli Mattila

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?